Ravintolat
Jätä kommentti

Raakaruokaa Riiassa

Ensimmäinen aamu Riiassa valkeni tasaisen harmaana. Vesisadetta uhmaten suuntasimme kuitenkin kaupungille, vanhalle ja uudelle puolelle. Matka kulki hiuskaupan ja vehreiden puistojen kautta Art Nouveau -kortteleille. Valitettavasti rakennustaiteesta nauttiminen jäi sateen yltyessä kovin pintapuoliseksi. Sateensuojatta oli varjeltava paitsi itseään, niin myös kameraa, joten kuvaaminen jäi niukaksi. Sateensuojan lisäksi ”löysimme” oivan lounaspaikan läheltä Art Nouveau -kortteleita. Raw Garden oli nimensä veroinen. Miltei. Raw Heaven olisi sopinut vielä paremmin =)

   

”Vitamiinibaarista” löytyi ainakin asianmukainen mehustin, vino pino erilaisia smoothie -vaihtoehtoja ja päivän lounas 3,5 latin hintaan.

Listalta löytyi jos jonkinlaista ”eksoottista” annosta. Kaikkea olisi tehnyt mieli maistaa! Ja vielä enemmän teki mieli maistaa aterian jälkeen. Oli se vaan ”eksoottisuudestaan” huolimatta niin mainiota tavaraa. Kyllä karisi kaikki ennakkoluulot mautonta raakaruokaa kohtaan. Jos vain suinkin olisi mahdollisuus, niin söisin tätä joka päivä! Maistuu hyvälle ja tekee hyvää! Hetken harkitsin jo raakaravinnolle ryhtymistä. Sittemmin olen laiskuuksissani luopunut ajatuksesta. Odottelen lottovoittoa, jotta voin palkata itselleni ikioman raw chefin. Paikka on avoinna, hakemuksia otetaan vastaan! Palkasta voidaan sopia myöhemmin ;D. Vaihtoehtoisesti tervetuloa raakaravintola tänne takapajulaan. Lupaan lounastaa teillä säässä kuin säässä joka ikinen päivä!

Monipuolisesta listasta huolimatta teimme valinnan helpoksi ja halvaksi. Päivän lämmin lounas, kiitos! Viitisen euroa, kiitos! Ja jälkkärit päälle.

Alkuun lämmintä inkivääriteetä. Lämmin kuppi oli enemmän kuin tervetullut vettä tippuvia turisteja lämmittämään. Haaleaahan se oli, mutta inkivääri lämmittää aina. Kyseessä ei siis ollut mikään pussitee vaan paikan päällä haudutettu aito inkivääritee. Hieman harmittaa, että en huomannut kysyä mitä kaikkea maukas tee piti sisällään. Tumma väri viittaa johonkin muuhunkin kuin pelkkään inkivääriin ja sitruunaan. Tee myös maistui miedosti makealle. Veikkaan hunajaa.

Alkuruokana oli niin ikään haaleaa vihanneskeittoa. Kuva on kaverin keitosta. Omassani oli sattumia hieman turhankin harvakseltaan. Kyllä muuten pissitti kivasti tämän aterian jälkeen. Enkä usko, että kyse oli vain nautitun nesteen määrästä. Oma osansa lienee käytetyillä raaka-aineilla. Vaikka alkukeitto ei ollutkaan aterian parasta antia, oli se silti ihan kelpo tavaraa. Mausteita ja makuja olisin ehkä kaivannut hippasen enemmän.

Jos alkuruoan jälkeen vielä hiukan epäilytti raakaruoan maukkaus (ja kauneus!), niin epäilyt kyllä karisivat saatuamme eteemme pääaterian. Punajuuriraviolin nimellä tuo komeus kulki, mutta oli siinä paljon muutakin kuin pelkkää punajuurta. Joka sekin oli marinoitu tai jotain. En edes tiennyt, että punajuuri voi maistua niin hyvälle. Noista parista eri kastikkeesta puhumattakaan! En tiedä mitä sisälsivät, mutta järkyttävän hyvää oli. Käykää maistamassa!

Every working day Raw Garden is a place for healthy lunch. We offer 2 set lunch consisting of soup and main dish, and drink (lime, cucumber water or ginger tea with honey) for 3.5 LVL.

We  change lunch set every day however it will always include two main choices:

  1. Raw food lunch – both soup and main dish prepared bellow 45 C, thus preserving maximum amount of vitamins and enzymes.
  2. Hot healthy lunch vegan lunch – Food prepared in Raw Garden creates alkaline pH 7.3 environment in your body. Diseases are consequences of too much acidity (opposite to alkaline) in human body.

Our dishes are low fat, with reduced salt (we use only Celtic sea salt), gluten-free and lactose-free. Research has shown that this type of diet reduces cholesterol and normalizes body weight, blood pressure and blood sugar levels.

Kuvat puhukoot puolestaan! Tarjolla oli monenlaista raakasuklaaherkkua. Ja jos tarjolla on suklaata, niin itse yleensä haluan suklaata. Niin tälläkin kertaa. Koostin oman jälkkärini erilaisista raakasuklaapalleroista (kuva alla). Hehee, olipa vaan harvinaisen tuhtia tavaraa! Mutta kun kaikkea piti maistaa! Vähempikin olisi riittänyt, vaikka kaikkea olikin vain vähän. En nyt enää muista mitä kaikkea nuo palaset ja pallerot sisälsivät. Hyviä olivat kaikki. Ja vihreä oli ainakin jotain minttusotkua. Ja toisessa palleroista mausteena laventelia.

Kaverin jälkkärivalinta oli jokin marjainen raakakakkupala. Hyvältä maistui tämäkin, vaikka suklaa vei voiton. Tälläkin kertaa =)

Upea kokemus ja ehdottomasti suositeltavan arvoinen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.