Omenoita on! Mitä niillä tekisi?
Toistaiseksi olen nauttinut omenan tai kaksi päivässä ihan sellaisenaan. Pitääkseni lääkärin loitolla. Siinä olen onnistunut, mutta alkavaan flunssaan eivät ole tehonneet. Olen joutunut ottamaan järeämmät aseet käyttöön. Kuten levon. Muista lääkinnällisistä toimenpiteistä lisää myöhemmin.
Muutama omena on eksynyt myös syksyisen salaatin joukkoon. Toimii, vaikka makeammat toimisivat paremmin.
Suurin osa omenoista pääsee kuitenkin Jamien hellään (?) huomaan. Punajuuren ja porkkanan kaveriksi piristämään kasvismehuja. Tai vaihtoehtoisesti loistamaan ihan vaan itsekseen. Olenkin pitänyt Jamien kiireisenä. Ja vielä riittää Jamiella puuhaa ennen kuin omenasäkki on tyhjä. Seuraavalla reseptillä mennään!
Syksyn tuore omenamehu
- omenoita sen verran, että kerrasta syntyy noin puoli litraa valmista mehua (määrää on vaikea sanoa, koska ovat niin erikokoisia)
- puolikas sitruuna parantamaan säilyvyyttä (ehkäisee mehun hapettumista, joten värikin pysyy kirkkaana ja tuoreena ruskettumisen sijaan)
- pala tuoretta inkivääriä antamaan pientä pikanttia potkua (on myös aina hyvää ja terveellistä)
- himalajan suolaa syventämään ja terävöittämään mehun makua
Valmistukseen ei sen kummempaa ohjetta tarvita. Puhtaat ainekset vaan Jamien kynsiin ja valmis mehu tiiviisti suljetuissa lasipulloissa pikaisesti jääkaappiin. Nautitaan sellaisenaan tai vedellä laimennettuna. Herkkua!