Kananmuna, Liha, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Paleokeittiön hätävara

Kiitos kaikille niille 26:lle viitseliäälle ihmiselle, jotka osallistuivat viime postauksen kyselyyn ja klikkaamisen vaivalla ilmaisivat oman mielipiteensä lähiaikojen postausjärjestyksestä!

Voiton vei niukasti ennen seuraavaksi sijoittunutta suklaapirtelöä tässä tuleva Paleokeittiön hätävara. Kolmoseksi ylsivät katkaravut ja peura jätettiin melko tylysti heiluttamaan häntää. Jotenkin olisin kuvitellut, että villieläin olisi kiinnostanut paleokansaa enemmän. Mutta toisaalta pääsihän peura oman veitsen allekin vasta nyt kun elettyä elämää on takana jo hyvän matkaa yli 40 vuotta ja toteutunutta paleoelämää melko tarkalleen viisi vuotta. Vai onko siitä jo kokonaiset kuusi vuotta…? Ei voi muistaa. Sairaala-asiakirjat muistaisivat.

Sitten vaan hätävaran kimppuun! Hiukan hymyilyttää hätävaran päätyminen ykköspallille, koska mielestäni se on ehdottomasti tylsin vaihtoehto näistä. Eikä edes oikea resepti. Mutta ehkäpä siitä kuitenkin löytyy jotain vinkkiä niille, jotka joskus päätyvät samaan tilanteeseen kuin minä aika usein; jääkaapissa loistaa valo ja pari munaa, mutta markettiretki ei kiinnosta. Marketit ovat ahdistavia paikkoja ja yritän välttää niitä viimeiseen saakka. Siellä vaan on liikaa kaikkea… ärsykkeitä; valoa, melua, värejä, hajuja, informaatiota, valikoimaa, energioita, epäkohteliaita ihmisiä jne. Asioita, jotka herkemmällä heijastuvat negatiivisesti hermostolliseen kehontoimintaan. Mutta syötävä on! Ahdistaa tai ei.

Useimmat varmaankin jollain tasolla tuntevat tavallisesti makean jälkiruoan nimeltä Pappilan hätävara. Paleokeittiön hätävaralla ei ole mitään tekemistä Pappilan hätävaran kanssa. Sooooo sorry… ;) Se ei ole makea vaan suolainen. Se ei ole jälki- vaan pääruoka. Se ei ole sokeri- vaan proteiinipainotteinen. Se ei sisällä ”pullaa” vaan lihaa. Se ei ole vierasvara vaan hätävara omaan käyttöön, jota ei edes vieraille kehtaisi tarjota. Vatsan se täyttää ja nälkää pitää hyvin =)

Mutta yksi asia yhdistää molempia; molemmat on koottu aineksista, joita yleensä kaapista löytyy ilman markettireissua. Oli hätä tai ei. Ja sieltähän löytyy ainakin pääsääntöisesti kananmunia, kookosmaitoa ja -öljyä, sipulia, perusmausteita sekä jauhelihaa pakastimesta. Näistä on Paleokeittiön hätävara useimmiten tehty. Tällä kertaa bonuksena löytyi vielä aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja sekä pecorinon jämät. Luksusta!

PALEOKEITTIÖN HÄTÄVARA (2 annosta)

  • 3-4 luomumunaa
  • luraus kookosmaitoa
  • sipuli tai kaksi
  • ~200 g jauhelihaa
  • kookosöljyä paistamiseen
  • suolaa, musta- ja valkopippuria maustamiseen
  • (tuoretta persiljaa ja muita tilpehöörejä maun ja varastotilanteen mukaan)

Ruskista ja mausta jauheliha. Kuullota sipuli makeaksi kookosöljyssä tai brassaile kermasipulilla. Vatkaa ja paista munakasmassa. Kokoa keko ja koristele. Nauti lämpimänä ja lämmitä seuraavana päivänä. Yksinkertaista ja helppoa. Juuri niinkuin hätävaran pitääkin olla =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.