Pari palaa tuoremustikkasuklaata aamukahvin kanssa; voiko ihanammin päivä enää alkaa?! Huomioiden vielä, että kesäkelit ovat parhaimmillaan auringon hätyytellessä heti aamusta hellelukemia. Ihana kesä ♥
Bongasin eilen Novellen sivuilta tämän Virpi Mikkosen mustikkasuklaan ohjeen. Kuulosti niin houkuttelevalta, että päätin ehdottomasti kokeilla. Tilaisuus tuoremustikkasuklaan valmistukseen tarjoutuikin yllättävän nopeasti. Kävin eilen poimimassa äipän kasvimaalta hieman persiljaa viherpirtelöön ja sieltähän löytyi sopivasti myös kipollinen mustikoita, jotka isukki oli poiminut metsästä pois. Tuoreet mustikat eivät kovin pitkään näillä keleillä edes jääkaapissa hyvänä säily, joten iltapalaksi söin kulhollisen mustikoita ja pistin pystyyn pienen suklaatehtaan.
Noudatin melko tarkasti Virpin ohjetta. Kaikki vähänkin sovelias nestemmäinen makeutus on jo jonkin aikaa ollut Paleokeittiöstä loppu, joten kokeilin makeutukseen banaanijauhetta. Lucumaakin olisi ollut, mutta banaanijauheesta tulee aivan mahtavaa mustikkapirtelöä/-puuroa/-pehmistä, joten ei muuta kuin kokeilemaan suklaan sekaan.
Hieman olisi saanut olla suklaa makeampaakin. Tai vähän vähemmän raakakaakaojauhetta. Tuli nimittäin hippasen stydiä chocoa, jopa meikäläisen makuun. Tuoreet mustikat piristävät suklaata kivasti, mutta eivät ilman rohkeampaa makeutusta juurikaan tuoneet kokonaisuuteen lisää tarvittavaa ”imelyyttä”. Ensi kerralla mennään vähän makeammalla ja jo maistuu tuoremustikkasuklaa!
TUOREMUSTIKKA -RAAKASUKLAA
- riittävästi mustikoita (määrä riippuu astian koosta)
- 1 dl CocoVin kaakaovoita
- 5 rkl CocoVin neitsytkookosöljyä
- 3 rkl CocoVin raakakaakaojauhetta
- 1-2 rkl CocoVin banaani- tai lucumajauhetta (tai raakahunajaa)
- hieman himalajansuolaa
- 3 rkl riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia
- koristeluun jo Kolmen suklaan konvehdeista tuttua mansikkajauhetta
- Sulata kaakaovoi ja kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa.
- Sekoita joukkoon suola, raakakaakao, makeutus sekä riisinlesejauhe (← ei välttämätön).
- Vuoraa sopiva astia kelmulla, foliolla tai leivinpaperilla (käytin ~20 x 15 cm lasivuokaa, josta syntyi noin mustikan mentävää suklaalevyä).
- Peitä astian pohja mustikoilla ja kaada juokseva suklaamassa päälle. Laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään ennen kuin ripottelen mansikka- tai jonkun muun koristejauheen päälle.
- Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin verran, pakastimessa vartti riittänee.
- Leikkaa suklaa sopiviksi paloiksi ja nauti!
![]() |
![]() |
![]() |
---|
Mustikkasuklaan valmistuksessa mukana CocoVi.