Paleokalenteri
Jätä kommentti

Paleokalenterin 7. luukku

Paleo on laatutietoinen.

Eilisen kalenteriluukussa asiaa jo hieman sivusinkin, mutta omistetaan aiheelle vielä oma luukku.

Paleo on siis ensisijaisesti laatutietoinen ruokavalio. Ei vähähiilihydraattinen, runsasproteiininen tai -rasvainen, vaikka se toteutuksesta riippuen saattaa nämäkin kriteerit täyttää. Tavoitteena on syödä aitoa, oikeaa, puhdasta, luonnollista ruokaa. Sellaista ruokaa, jota elimistömme tarvitsee toimiakseen optimaalisesti ja pysyäkseen terveenä. Ruokaa ja ruoka-aineita, joita elimistömme pystyy luonnollisesti käsittelemään ja hyödyntämään ilman apuaineita tai ruoka-aineiden keinotekoista modifiointia. Ruokaa, joka ravitsee ja tukee elimistön toimintaa enemmän kuin kuormittaa sitä. Ruoka-aineita, jotka ei välttämättä tarvitse valmistusaineluetteloa kylkeen, jotta tietää, mitä ne ovat. Ruokaa, jota on syöty jo iät ja ajat, reippaasti ennen ajanlaskumme alkua.

High quality food is better for our health. ~Michael Pollan

Paleolla ei tarvitse syödä hiilihydraatteja, proteiineja tai rasvaa. Niitä ei voi ostaa edes marketista. Vai kuinka usein olet pyytänyt tiskiltä 100 g hiilihydraatteja, kiitos? Paleolla syödään kasviksia, lihaa ja pähkinöitä. Ainoa asia, johon tarvitsee kiinnittää huomiota on ruoan laatu; mistä se tulee ja mitä sille on tehty. Hirmu helppoa ja yksinkertaista! Joskin ei nykypäivänä kovin seksikästä.

As creatures with a body, we should all be especially concerned about the quality of air, water and FOOD we allow into our bodily vehicle. ~Bryant McGill

Jostain syystä ihmiset aina toivovat elämään yksinkertaisuutta, mutta arvostavat kuitenkin monimutkaisia asioita. Jos asia oikeasti on yksinkertainen, niin siitä mielellään väännetään monimutkainen. Monimutkaisista asioista selviäminen vaatii enemmän. Ehkä se siksi on noussut suorituskeskeisessä yhteiskunnassamme arvoonsa mittaamattomaan. Täytyy olla viisas, kätevä ja etevä, jotta hallitsee monimutkaisia asioita. Mitä enemmän ainesosia, vaikeasti äännettäviä tai tulkittavia sanoja ja koodeja sen kyvykkäämpi täytyy olla niitä ymmärtääkseen. Mitä enemmän sääntöjä, kieltoja ja pilkun viilausta, sen hienompaa. Paleo on kuitenkin hyvin yksinkertainen, vaikka siitäkin moni taho mielellään muokkaa monimutkaisen. Mulle paleo on yksinkertainen, enkä kaiken paleonkin ympärillä pyörivän keskustelun valossa voi kuin ihmetellä, että kuinka ihminen on ylipäätään pysynyt aiemmin hengissä ilman tätä kaikkea nippelitietoa ja viilaamista.

Hups, ajatus vei väärille poluille =D. Tämän luukun tarkoituksena oli vain kertoa, että ainakin minun paleoni keskittyy ensisijaisesti ruoan laatuun koskien ravinnonlähdettä sekä ruoan tuotantotapaa. Onnistuin kai itsekin tekemään yksinkertaisesta asiasta monimutkaisen, hah hah!


JOULUINEN PIRTELÖ

Tuliko itsenäisyyspäivää juhlistettua herkkujen helmoissa? Jos näin, niin toisen adventtisunnuntain kunniaksi voi näppärästi palata takaisin paleopolulle ja pyöräyttää joululta maistuvan, pirteän pirtelön! Jouluisessa pirtelössä maistuvat satokautta parhaillaan aloitteleva appelsiini kera kanelin ja raikkaan karpalon.

Millainen on sun joulupirtelö?!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.