Paleokalenteri
Jätä kommentti

Paleokalenterin 8. luukku

Paleo on yksilöllinen.

Tämän luulisi olevan päivänselvää ja helppo asia, mutta ei se aina ole. Vaikka taustalla vaikuttava perusta ja ajatusmallit ovat samoja, niin paleo on yhtä yksilöllinen kuin mikä tahansa muu ruokavalio. Koska me kaikki olemme ja elämme erilaista elämää. Myös yksilön kohdalla elämä menee eteenpäin ja asiat muuttuvat. Ruokavalion tulee luonnollisesti sopia yksilölle juuri tässä ja nyt fyysisesti, mutta ottaen huomioon myös se muu elämä, tavat ja aikataulut.

Paleo is NOT about meat and more meat. It’s about eating real foods. It’s about avoiding foods that damage the body. It’s about understanding a framework and then tweaking it to fit your own INDIVIDUAL needs since we are all very different and tolerate foods differently. ~Primal Toad

Kaikki täyspaleoksi luokiteltavat ruoka-aineet eivät sovi kaikissa tilanteissa kaikille. Terve keho kestää enemmän kuin epäkunnossa oleva. On myös ruoka-aineita, jotka eivät tule koskaan sopimaan jollekin. Taustalla vaikuttaa ehkä genetiikka, ehkä korjaamaton vaurio, ehkä jokin muu asia. Sillä, miksi joku ei siedä tiettyä ruoka-ainetta, ei oikeastaan ole merkitystä. Merkitystä on ainoastaan sillä, että sen tietää, hyväksyy ja osaa toimia tilanteen mukaan.

Mistä tiedän, millainen on mun paleo? Trial – error ja trial – success. Kokeilemalla ja kuuntelemalla kehoa. Ja olemalla rohkea! Ehkä hieman itsepäinenkin. Luottamalla itseensä. Sillä sinä olet itsesi ja oman kehosi paras asiantuntija. Älä anna muiden mielipiteiden ja tuutista tunkevien tieteellisten artikkeleiden ja tutkimustulosten sekoittaa päätäsi. Tee omat henkilökohtaiset johtopäätöksesi ja valintasi, ja seiso niiden takana. Kukaan muu ei tiedä, miltä sinusta tuntuu. Eikä kenenkään muun tarvitse kulkea 24/7 sinun saappaissasi, joten asia ei oikeasti ja aidosti kosketa ketään muuta kuin sinua itseäsi.

Paleo is about understanding what is optimal, then doing the best you can within your own UNIQUE environment, without stressing about the small details.  ~Primal Toad


Puolukat kuuluvat maksalaatikkoon ja jouluun!

RAAKA PUOLUKKAPUURO

Raaka puolukkapuuro on paitsi helppo ja terveellinen, niin myös nopea valmistaa. Kyseessähän on vähän niin kuin tuhdimpi marjapirtelö, joka sopii yhtälailla aamu-, väli- kuin iltapalaksikin =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.