Paleokalenteri
Jätä kommentti

Paleokalenterin 9. luukku

Paleo on suunnittelua.

Hetkinen, enkö juuri kertonut, kuinka paleo on vapaus ja jo muutamaa päivää myöhemmin puhun suunnittelusta?! Juuri näin. Paleo parhaimmillaan on vapautta, mutta jotta vapauden saavuttaa, niin vaatii se alkuun hieman opettelua. Ja suunnittelua. Suunnittelu helpottaa harjoittelua ja sujuvoittaa arkea. Sitä paitsi, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Myös silloin, kun paleo on jo painunut luihin ja ytimiin.

Give me six hours to chop down a tree and I will spend the first four sharpening the axe. ~Abraham Lincoln

Miksi miettiä ja suunnitella syömisiä hieman etukäteen? Siksi, että suunnittelemalla minimoit yllätyksiä. Ja yllätykset ovat niitä, jotka johtavat helposti polulta poikkeamiseen. Satunnainen poikkeaminen ei tervettä ihmistä heilauta, mutta poikkeamisistakin tulee helposti enemmän sääntö kuin poikkeus. Ja se poikkeaminen tapahtuu kerta kerran jälkeen aina vaan helpommin. Oletko huomannut?

Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now. ~Alain Lakein

Millaisia asioita syömisen suhteen voi ja kannattaa suunnitella? No mitä syöt, milloin syöt, koska laitat ruokaa ja mistä laitat tai hankit ruokasi. Onko elämässä poikkeustilanteita? Kuinka niissä toimit syömisten osalta? Millaisia vaihtoehtoja on tarjolla; sopivaa sapuskaa, ei niin sopivaa sapuskaa, omia eväitä tai ennakkon ”tilattua” tai syötyä ruokaa. Myös ruokaostokset kannattaa suunnitella etukäteen ja kirjata kauppalappuun. Ja huolehtia myös siitä, että jos jääkaappi sattuu olemaan tyhjä, niin jostain komeron uumenista löytyy aina jotain, josta nyhjästä.

Suunnitteleminen vaatii vähän aikaaa ja vaivaa, mutta suunnitelman noudattaminen on helppoa. Täytyy vaan pysyä suunnitelmassa ;)

Millaisia asioita sinä suunnittelet ruokailun suhteen? Suunnitteletko mitään vai toimitko vain vaiston varassa?


Tiistai tarkoittaa sitä, että syvällä arjessa eletään. Ja useimmille se taitaa tarkoittaa myös jotain helppoa ja nopeaa arkiruokaa. Onneksi nopeasta ja arkisesta saa helposti myös maistuvaa ja maukasta.

TALVINEN PORKKANA-FENKOLILISUKE

Porkkana ja fenkoli ovat oiva makupari! Eikä kypsentäminenkään kauan kestä. Pilkkominen taitaa olla tämän lisukkeen vaativin vaihe. Kasvikset hetkeksi pannulle kypsymään, hieman mausteita perään ja ruoka, tai ainakin puoliruokaa on valmista. Bon appetit! Toivottaa emäntä tuulisten talvisateiden keskeltä =)


P.S. Jos haluat oman Paleo Princess -piposi piristämään pimeitä ja sateisia pilvipäiviä, niin klik klik kohti Paleokauppaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.