Paleokalenteri
Jätä kommentti

Paleokalenterin 12. luukku

Uuuuuuuh… perjantai -ilta on jo pitkällä ja 12. luukku on vielä avaamatta! Eikä se ole vain avaamatta, se on myös kirjoittamatta.

Maailma pitää saada valmiiksi kaksi kertaa vuodessa, kerran ennen kesälomaa ja toisen kerran NYT! Joten puuhaa piisaa. Onneksi päivän pointti on yksinkertainen. Se vaatii ehkä muistuttelua, mutta ei paljoakaan selittelyä. Kai?

Paleo on valintoja.

Helpoksi ja yksinkertaiseksi päivän viestin tekee se, että valintojen tekeminen on kaikille tuttua. Elämä on valintoja täynnä, joten harjoitusta tuskin puuttuu. Hieman haasteellisemmaksi homma muuttuu siinä vaiheessa, kun pitäisi tehdä tiedostettuja, harkittuja valintoja automaattisten sijaan. Kokeneelta luolaihmiseltä paleoliittiset valinnat hoituvat automaattisesti. Aloittelevan sen sijaan täytyy alkuun kuormittaa aivosoluja hieman enemmän, sillä automaattisilla valinnoilla mennään automaattisesti metsään; tehdään helposti huonoja valintoja aivan huomaamatta.

We make our choices. Then our choices make us.

Millaisia valintoja paleo sisältää? Aivan ensimmäiseksi kannattaa tietysti valita paleo! Tai joku muu itsellesi paremmin sopiva vaihtoehto. Vaihtoehtojahan riittää ;). Tästä voi sitten jatkaa pienempiin ja arkipäiväisempii valintoihin, kuten esim. siihen, että valitsenko hyvinvointini kustannuksella itseni tai jonkun muun miellyttämisen? Otin esiin tämän esimerkin, koska usein kuulen, kuinka tietyssä tilanteessa ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdä paleon kannalta huono valinta. Olen pahoillani, mutta I don`t buy it. Aina on vaihtoehtoja. Aina on mahdollisuus valita ja valinnasta on vastuussa jokainen ihan itse. Ei isoäiti, ei firman pomo, ei työ- tai paras kaveri eikä rakkainkaan puoliso.

You are free to make whatever choice you want, but you are not free from the consequences of your choice.

Edellinen oli hieman sivujuoni, joka sivuosastaan huolimatta toivottavasti sai hieman ajattelemaan kunkin omaa roolia omassa elämässään. Tämän postauksen varsinainen pointti on siinä, että paleon sisälläkin vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia valita riittää. Aina ei tarvitse valita sitä kaikkein parhainta ja täydellisintä vaihtoehtoa vaan useimmiten jo se parempi vaihtoehto riittää. Kunhan oppii ajatusmallin valintojen tekemisen takana eli osaa ns. pistää palikat paremmuusjärjestykseen ja miettiä, että jos tämä on ilmeinen ja ensimmäiseksi mieleen tuleva vaihtoehto, niin olisiko tälle joku parempi vaihtoehto. Useimmiten on. Valinnan mahdollisuudet täytyy vaan tiedostaa, tehdä itselleen kussakin tilanteessa parhaiten sopiva valinta ja kantaa vastuu valinnasta. Yksinkertaista.

Emännän pää ei toimi tänään enää kaikkein terävimmillään, mutta saitko siitä huolimatta ajatuksesta kiinni? =)


APPELSIININEN RAAKASUKLAAMOUSSE

Perjantai on viikon makein päivä, joten pistetään sen kunniaksi myös suu makeaksi.

Nyt täytyy vaan tehdä valinta! Menenkö matalimman aidan yli ja ostan marketista valmista suklaavanukasta muovipurkissa vai pyöräytänkö pikaisesti vähintäänkin yhtä maistuvan, mutta huomattavasti ravinteikkaamman ja terveellisemmän appelsiinille maistuvan raakasuklaamoussen?

Mikä on sun valinta?!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.