Paleokalenteri
Jätä kommentti

Paleokalenterin 13. luukku

Lauantai, loskaa polviin saakka ja Paleokalenterin 13. luukku! Näillä mennään tänään.

Paleo on aterioita.

Paleo on aterioita. Ja paleo on kunnon aterioita. Eikä muuta paljon tarvitakaan. Kun syö kooltaan ja koostumukseltaan kunnon aterioita 2-3 kertaa päivässä, niin ei tarvitse miettiä parin tunnin välein, että mitähän välipalaa mä nyt keksisin. Helppoa! Tai ainakin helpompaa.

Ateriat helpottavat muutenkin paleoelämää ja tekevät siitä yksinkertaisempaa. Kun voi ja saa syödä paleoviitekehyksen sisällä mitä haluaa ja milloin haluaa. Tällä viittaan tietysti meihin syvälle juurrutettuihin ateriamääritelmiin eli aamiaiseen, lounaaseen, päivälliseen ja illalliseen, jotka määrittävät paitsi, että millä aikavälillä vuorokaudesta pitäisi syödä, niin aika vahvasti myös mitä silloin saa ja kuuluu syödä.

Esimerkiksi aamiaisellahan kuuluu perinteisesti syödä puuroa, muroja, jogurttia, leipää ja appelsiinituoremehua. Joissakin ”edistyksellisissä” kulttuureissa aamiaiseen sentään kuuluu jopa muna ja pekoni. Paleon kohdalla ongelmia tulee kun perinteiset puurot ja aamiaisleivät ovat pois pelistä. Sitten eteen tulee taas se tuttu kysymys ”No mut mitä mä sit syön?!”

Elämää todellakin helpottaa erilaisista määritteistä luopuminen. Yhdelle paleoaamiainen voi olla se muna ja pekoni, toiselle proteiini- ja rasvalisällä täydennetty viherpirtelö ja kolmannelle edellisillasta jäljelle jäänyt pihvi tai broiskun reisi lämpimillä kasviksilla. Päivän ensimmäisen aterian voi syödä silloin kun sellainen maistuu. Olkoon se sitten heti silmien auetessa tai emännän tapaan joskus kello 14 ja 16 välillä. Sellaista lakia ei ainakaan vielä ole, jossa määrätään, että mitä saa ja pitää syödä milloinkin. Monille keho osaa kertoa, että heti ensimmäisenä aamusta ei kannata vetäistä pelkkää puuroa ja pullaa. Menee ajatus jumiin ja kohta tarvitsee jo uuden puurolautasen kun vatsa alkaa sitä vaatia. Sitä viestiä kannattaa kuunnella. Ja kunnioittaa.


Reseptiluukku on tänään… tadaa, tyhjä! Koska minä kämmäsin sen. Olin piilottanut sinne reseptin, jota en enää koskaan tule valmistamaan. Koska se kuulosti hyvältä, mutta ei maistunut hyvältä. Itse kävin tänään töistä tullessa marketin kautta kalastamassa tiskiltä pitkästä aikaa palan lohta. Paleokeittiössä valmistuu siis tänään tai huomenna eksoottista uunilohta. Ehkä siitä joku muukin innostuu =)

Huomenna on Paleokaupassa jälleen pipopäivä! Yksi onnekas pipotetaan jälleen paleoprinsessaksi. Oletko se sinä? Voit olla, jos käyt pistämässä oman peukkusi pystyyn Paleokaupan facebook -sivulla. Onnea arvontaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.