Paleokalenteri
Jätä kommentti

Paleokalenterin 14. luukku

Paleo on parempi mieli.

Ruokavalion vaikutuksista mielialaan tuskin tarvitsee enää tänä päivänä kiistellä. Monipuolinen ja ravinteikas ruoka pitää myös aivokemiat kuosissa ja virtaa piisaa mitokondrioissa paremmin, kuten kymppiluukussa tuli käsiteltyä. En siis tällä kertaa viittaa paremmalla mielellä sen enempää matalaan mielialaan kuin energian ehtymiseenkään.

To keep the body in good health is a duty… otherwise we shall not be able to keep our mind strong and clear. ~Buddha

Paleosta tulee parempi mieli, koska tietää tehneensä itselleen hyvää. Tietää pitävänsä huolen itsestään, omasta hyvinvoinnista ja terveydestä sen sijaan, että sabotoisi ja kuormittaisi kehoa aivan turhan tähden. Kyllä elimistöllä riittää puhdistus- ja muita hommia nykypäivänä ilman, että me tieten tahtoen tuuppaisimme sinne lisää aineksia, jotka eivät sinne oikeasti kuulu. Moni ei ehkä tule ajatelleeksikaan, että kaikki vieraat aineet täytyy ainakin yrittää poistaa sieltä puhdistuselimiemme avustuksella. Ne jaksavat niin kauan kun jaksavat. Ja kun eivät enää jaksa, niin luvassa on ongelmia, joiden lievittämiseksi tai eliminoimiseksi usein työnnetään sekaan vielä hieman enemmän ”myrkkyjä”.

Olen sanonut tämän varmasti miljoona kertaa ja tulen sen vielä viisimiljoonaa kertaa sanomaan, keho on äärettömän fiksu, monimuotoinen ja monimutkainen laitos, jonka toimintaa kukaan tuskin koskaan tulee täysin ymmärtämään. Kohtele sitä hyvin.

The food you eat can be either the safest and most powerful form of medicine or the slowest form of poison. ~Ann Wigmore

Meillä kaikilla on vain tämä yksi, ainutkertainen keho, jota tulisi oppia arvostamaan ja kunnioittamaan. Valitettavasti kehoa kohdellaan nykyään paljon samaan tapaan kuin kohtelemme maapallon luonnonvaroja; riistäen, häikäilemättömästi hyväksikäyttäen ja kaltoin kohdellen. Se kestää elinvoimaisena ja terveenä sen, minkä se kestää. Jonkun kohdalla pidempään, toisen kohdalla lyhyempään.

Keho on kuin pankkitili. Jokainen tietää, mitä tapahtuu, kun pankkitilillä suoritetaan enemmän nostoja kuin talletuksia. Se tyhjenee ja menee miinukselle. Kun tili menee miinukselle on luvassa ongelmia. Kuten viisas kehonhuoltajani mulle joskus aikanaan sanoi ”It`s a payback time, Johanna!”. Näin. Makselen näitä velkoja vielä tänä päivänäkin enkä tiedä saanko kuitattua kehollisia velkojani koskaan.

Take care of your body. It`s the only place you have to live in. ~Jim Rohn

Sellainen pieni avautuminen 14. luukun kohdalla! =D Mutta pointtina lyhyesti, että pidä itsestäsi huoli, niin keho ja mieli kiittävät hyvistä teoista! Aivan samoin kuin muut ihmiset kiittävät kun huomioit ja kohtelet heitä hyvin. Heille tulee hyvä mieli. Moni varmasti tietää sen tunteen ja hyvän mielen kun onnistuu pysymään puhtaalla ruokavaliolla. Ellei se tunne ole koskaan tullut vastaan, niin ehkäpä sen vastakohta lienee tutumpi. Se, kuinka harmittaa, omatunto kolkuttaa ja on huono olla niin henkisesti kuin fyysistikin isomman tai pienemmänkin mussutuskauden jälkeen.


Reseptiluukussa maistuu tänään joulu! Paremman mielen joulu! =)

PIPARIBOLLEROT vol. 2

Ei ehkä täydellistä luolaihmisen makupalaa, mutta ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin perinteinen, jos haluaa suun joulun alla pipariseksi. Sopii hyvin myös naapuriin viemisiksi tai joulun ruokalahjaksi. Bolleroille vaan jotain kauniimpaa kuorrutetta pintaan ja nättiä pakkausta ympärille, niin johan kelpaa lähteä viemään parempaa mieltä myös maailmalle =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.