Paleokalenteri
Jätä kommentti

Paleokalenterin 15. luukku

Paleo on sitoutumista.

Uusien asioiden oppiminen ja pysyvä muutos vaatii sitoutumista. Oli kyseessä mikä tahansa asia. Jos nyt mietitään vaikkapa viulunsoittoa, niin ei kai kukaan edes odota tulevansa siinä mestariksi kuukaudessa tai kolmessa. En tiedä miksi ruokavalio- ja elämäntapamuutosten kohdalla odotukset tuntuvat olevan kohtuuttoman korkealla. Koska näitä asioita tehdään päivittäin? Syödään, juodaan, liikutaan ja nukutaan. Ajatellaanko, että homma on jo lähtökohtaisesti hallussa? Pientä viilausta sinne ja vähän sahaa tänne, ja BANG, I got it!

Until one is committed, there is hesitancy, the chance to draw back, always ineffectiveness. ~William Hutchison Murray

Vaikka etenkin tiukalla paleoruokavaliolla positiiviset muutokset tuntuvat ja näkyvät tavallisesti jo muutamassa viikossa, niin ei se silti tarkoita, että homma olisi hallussa. Mitä lyhyempi paleotaival takana, sen helpommin, nopeammin ja todennäköisemmin on edessä paluu vanhalle soratielle. Kuten jo aiemmin mainitsin, niin vie keskimäärin vuoden päivät sisäistää paleo lifestyle. Senkin jälkeen on helppo luisua takaisin vanhaan (koska ympäristö, jossa elämme on mestari tarjoamaan haasteita ja houkutuksia), mutta paluu takaisin tapahtuu myös helpommin. Kyse on tasapainosta, joten pienet poikkeamat eivät katuojaan kaada. Parhaimmillaan ne ovat hyvä muistutus suunnasta, johon ei halua jatkaa.

Jälleen pääsemme takaisin siihen, mistä koko Paleokalenteri alkoi – mielentilaan ja ajatusmalleihin. Ehkä ei ollut ollenkaan pöllömpää avata ensimmäinen luukku juuri tästä aiheesta, vaikka silloin sitä hieman epäröin. Jos ihan tosissasi haluat muuttaa elämääsi paleompaan suuntaan, niin sitoudu. Vähintään vuodeksi. Iskosta tämä asia jo heti alkuun takaraivoon, koska oikopolkuja ei ole ja näin onnistut varmimmin. Tiedät ja hyväksyt sen, mitä seuraavat 365 päivää tuovat tullessaan. Vuoden jälkeen voit miettiä, että oliko tässä järkeä vai ei. Jatkaa tai kokeilla jotain muuta.

There is a difference between interest and commitment. When you’re interested in something, you do it only when it’s convenient. When you’re committed to something, you accept no excuses, only results. ~Kenneth H. Blanchard

Ja ei, en tarkoita, että vuoden verran pitäisi pörrätä paleovanne tiukasti pään ympärillä. Tilanteesta riippuen usein alkuun tiukempi ja sen jälkeen kokeilevampi linja riittää. Mutta tiedosta valintasi ja pysy päätöksessäsi. Lopeta hyppääminen vihreämmältä vaikuttavalta keitaalta toiselle ja sitoudu. Vuosi tuntuu pitkältä ajanjaksolta, kun eteenpäin katsoo, mutta taaksepäin muistellessa se on yhdessä vilauksessa ohitse.

Stay committed to your decisions, but stay flexible in your approach. ~Tom Robbins


15. reseptiluukusta putkahtaa esiin jotain hippasen eksoottisempaa, mutta hirmu hyvää!

VUOHENJUUSTOINEN APPELSIINIBATAATTISOSE

Perunamuusi on niin last season, mutta appelsiinille maistuva, vuohenjuustoon vivahtava bataattisose saa mukavasti joulumielelle ja veden kielelle! Hieman erilaista, mutta ehkä juuri siksi niin maistuvaa. Ja kyllä, pitkästä nimestä huolimatta tämän valmistaa aivan yhtä nopeasti ja helposti kuin perinteisen pottumuusin.

Tänä päivänä käyttäisin ehkä miedomman, notkean vuohenjuuston sijaan hieman enemmän tavanomaista pötkylävuohenjuustoa. Todennäköisesti pärjäisi myös hippasen pienemmällä suolaamisella ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.