Paleokalenteri
Jätä kommentti

Paleokalenterin 19. luukku

Paleo on rakkautta.

Ruoka on rakkautta ja ruoalla voi osoittaa rakkautta. Itseään ja muita kohtaan. Monellakin eri tapaa, mutta minä puhun tällä kertaa ensisijaisesti itsensä rakastamisesta. Mikä on paras tapa osoittaa ruoalla rakkautta itseään kohtaan? Tietysti tarjoamalla itselleen maukasta, mutta ennen kaikkea laadukasta ja ravitsevaa ruokaa.

Love yourself enough to choose healthy food.

Rakkaus itseä kohtaan on itsestään huolehtimista ja itsestään välittämistä. Aivan samoin kuin osoitamme rakkautta muille. Tekemällä hyviä tekoja. Itselle. Aihe menee samaan kategoriaan itsensä arvostamisen kanssa. Itseään arvostava ja rakastava ihminen pitää huolta omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Ravinto, laadukas ja ravitseva ruoka, on yksi suurimmista kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme vaikuttavista tekijöistä, johon voimme itse vaikuttaa. Helposti. Tekemällä parempia valintoja.

I love myself! Therefore, I choose to be aware of what I eat and how it makes me feel.

Ehkä terveellinen ruoka ei aina tunnu eniten makunystyröitä hivelevältä ja mielihyvää tuottavalta vaihtoehdolta. Ehkä palkitsisit ja osoittaisit rakkautta itseäsi kohtaan mieluummin Mars -patukalla. Mars -patukka tarjoaa kyllä hetken mielihyvää mielelle, mutta ei juuri mitään keholle. Muuta kuin kuormitusta. Vaihda Mars -patukka esimerkiksi itse tehtyyn raakasuklaaseen, niin annat kehollekin rakkautta. Sitä paitsi, hyvä raakasuklaa pesee Marsit, Snickersit ja muut mennen tullen! ;)

Jokainen tekee valintansa itse, mutta joskus kannattaa pysähtyä miettimään myös seurauksia. Valitsenko hetken hurman vai pidemmällä tähtäimellä omaan olooni positiivisesti vaikuttavan vaihtoehdon? Tekeekö tämä minulle aidosti hyvää vai huonoa?


Viikonloppu on taas täällä ja joulukin päivä päivältä lähempänä. Siksipä reseptiluukusta tarjoilen tänään herkkua, jolla voit viikonlopun kunniaksi antaa hitusen enemmän rakkautta itsellesi ja muille. Tai valmistaa vaikkapa perinteistä vehnäkakkua terveemmän vaihtoehdon joulupöytään!

RAAKA TIRAMISU

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.