Paleokalenteri
Jätä kommentti

Paleokalenterin 23. luukku

Paleo on muutosta.

Muutos on luonnollista. Kaikki muuttuu koko ajan, joten miksei ruokavalio siinä mukana. Tänään ei ole samaa kuin eilen, talvi ei ole sama kuin kesä ja uusi vuosi tuo mukanaan omat muutoksensa.

Mun paleo on tänään hyvin erilainen kuin 7 vuotta sitten. Tietoa tulee lisää, suuntauksia tulee uusia ja yksilön kohdalla kokemus karttuu. Mutta on myös muunlaista muutosta, esimerkiksi iän myötä kehon toiminta muuttuu. Ajatukset muuttuvat. Myös erilaiset elämäntilanteet vaikuttavat ruokavalioon aina aktiivisuustasosta sairastumisiin ym. Elämä muuttuu, ole valmis muuttumaan mukana. Muutos on positiivista. Ei kai kukaan halua jämähtää paikoilleen. Tehdä kaikki samoin kuin on aina tehty. Lopputuloksesta riippumatta. Jos jokin ei enää toimi, niin muuta jotain. Huolimatta siitä, että se on aina ennen toiminut.

Your life does not get better by chance, it gets better by change. ~Jim Rohn

Muutokseen liittyen voisin ottaa esiin erään valmennuksellisen seikan. Koska tämä kysymys aina säännöllisin väliajoin nousee esiin.

En ole enää vuosiin tehnyt ns. valmiita menuita, joissa luetellaan mihin kellonaikaan syödään mitäkin ja kuinka paljon. Moni sellaisen kuitenkin haluaisi. Koska se on helppo ratkaisu; jokainen tai ainakin melkein jokainen osaa lukea ja noudattaa ohjeita. Se on myös hyvin lyhytnäköinen ratkaisu, jos tavoitteena on opettaa ihmisiä koostamaan itse oma ruokavalionsa ja ottamaan vastuu omista valinnoistaan. Opettaa ajattelemaan, ei lukemaan tai noudattamaan jonkun toisen laatimia ”sääntöjä”. Siihen meidät suomalaiset on valitettavan hyvin jo pienestä pitäen opetettu. Noudattamaan sääntöjä sen sijaan, että joutuisimme ajattelemaan itse ja luomaan omat sääntömme. Muiden sääntöjä noudattaessa on helppo ulkoistaa vastuu. Ja valittaa. Tein vain niin kuin mulle sanottiin ja nyt kävi näin, joten pesen kädet ja nosta ne ilmaan. Loop loop!

Progress is impossible without change; and those who cannot change their minds cannot change anything. ~George Bernard Shaw

Miten tämä liittyy muutokseen? Siten, että sinä olet itsesi paras asiantuntija. Sinä tiedät parhaiten mikä sinulle sopii ja maistuu, mitä sinä haluat vallitsevassa tilanteessa. Liiketoiminnan kannalta olisi tietysti aivan loistava vaihtoehto sitoa ihmiset itseensä laatimalla säännöllisin väliajoin asiakkaalle uusi ruokavalio. Vuosi toisensa perään. Eikä ihminen koskaan ymmärtäisi, miksi hän syö niin kuin syö. Hän nuodattaa vaan ohjeita. Valitettavasti tämä menettelytapa ei sovi omiin tavoitteisiini. Joten, rakkaat valmennettavat, nykyiset ja tulevat, ette tule ensi vuonnakaan samaan valmiita ruokalistoja! Niiden sijaan tulette edelleen saamaan ehdotuksia, suosituksia, vinkkejä, neuvoja, ajattelemisen aihetta ja vastauksia. Oppia.

When you change the way you look at things, the things you look at change. ~Wayne Dyer


JOULUISET RUUSUKAALIT

Jos joulupöydästä vielä uupuu jokin jouluinen lisuke, kaipaat muutosta tai haluat pistää hieman perinteitä uusiksi, niin kokeilepa heittää ruusukaalien sekaan hieman kanelia. Lopputulos saattaa yllättää! Positiivisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.