Arvonta, Uutiset
Comments 3

RESEPTIHAASTE: Spoonable Healthy Bowl

Emäntä innostui Makean puurokupin myötä nyt näistä smoothie bowls`eista ja muista terveellisistä kuppiruoista sen verran, että päätti etsiä lisää inspistä itselle ja muille pistämällä pystyyn reseptihaasteen!

Millainen on sun lusikoitava healthy bowl? Kerro se mulle ja muille Paleokeittiön lukijoille postaamalla oma kuvallinen reseptisi Paleokeittiön facebook -sivulle. Jos et ole facebookissa, niin ei hätää, voit osallistua haasteeseen myös toimittamalla ohjeen sähköpostitse.

Onhan näitä lusikoitavia pirtelöitä ja puuroja tehty aiemminkin, vaikka ei varsinaisesti healthy tai smoothie bowl -nimellä. Viimeisimpänä luomuksena kokosin makean puurokupin, mutta sitä ennen Paleokeittiössä on nähty mm. kuningatarkuppia, parsakaalipuuroa sekä lusikoitavaa mango-banaani-kurkumapirtelöä. Ihan kelpo luomuksia nuokin, mutta smoothie bowlille ominaiset näyttävät päälliset puuttuvat. Lienee aika korjata tilanne ja päivittää pirtelökupit tähän päivään. Esimerkkiä ja inspistä omaan healthy bowliin voi käydä hakemassa vaikka täältä.

Rajasin tällä kertaa haasteen lusikoitaviin terveyskuppeihin. Pohjan ei kuitenkaan tarvitse välttämättä olla pelkkää pirtelöä. Myös muut paleoystävälliset puurot pääsevät mukaan. Olivat ne sitten tuorepuuroja, kypsennettyjä tai muita lusikoitavia vaihtoehtoja, vaikka vanukkaita. Täyttä paleota ei tarvitse olla, mutta paleoystävällinen on Paleokeittiössä pop ja superfoodit rokkaa! Käytännössä tämä tarkoittaa maidotonta, gluteenitonta ja sokeritonta kuppia. Maltilliseen makeutukseen voi tarvittaessa käyttää tuoreiden ja kuivattujen hedelmien ohella paleoystävällisiä makeutusvaihtoehtoja, kuten hunajaa, vaahterasiirappia, kookos- tai raakaruokosokeria, lucuma- tai banaanijauhetta.

Näin osallistut

 • Haasteeseen voit osallistua 18.3. – 29.3.2015 välisenä aikana postaamalla ohjeesi kuvineen Paleokeittiön facebook -sivulle tai pistämällä meiliä osoitteeseen johanna (ät) uniqperformance.com. Käytä meilissä otsikkoa ”Healthy bowl -haaste”.
 • Jos sinulla on blogi, niin voit postata ohjeen myös blogiisi ja laittaa linkkiä meilitse tai suoraan Paleokeittiön fb-seinälle.
 • Suositeltava kuvakoko on 1200 x 800 px, jotta parhaimmat ohjeet voidaan tarvittaessa poimia näyttävästi myös Paleokeittiön blogiin.

Arvostelu ja voittajan valinta

 • Voittajan valitsee Paleokeittiön arvovaltainen raati eli emäntä ihan itse.
 • Arvostelussa kiinnitetään huomiota reseptin terveellisyyteen, houkuttelevuuteen, visuaalisuuteen ja kekseliäisyyteen. Arvostelussa huomioidaan myös paleoystävällisyys sekä superfoodien luova käyttö.

Muut ohjeet ja säännöt

 • Haasteen järjestää Paleokeittiö. Palkinnosta vastaa CocoVi.
 • Haasteeseen voivat osallistua henkilöt, joilla on postitusosoite Suomessa.
 • Voittaja valitaan ja voitosta ilmoitetaan ensisijaisesti Paleokeittiön blogissa ja facebookissa viikolla 14.
 • Paleokeittiöllä on lupa käyttää ja julkaista toimitettuja reseptejä korvauksetta. Kuvia ja ohjeita voidaan julkaista myös Paleokeittiön sekä haastetta sponsoroivan CocoVin facebook -sivuilla.
 • Haasteen järjestäjällä on tarvittaessa oikeus muokata kuvia.
 • Osallistumalla haasteeseen hyväksyt nämä säännöt.

Palkinnot

 • Paras healthy bowl -ohje palkitaan CocoVin toimittamalla 100 €:n arvoisella tuotepaketilla. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi.

Sitten vaan virittämään aivo- ja makunystyrät healthy bowl -taajuudelle! Odotan tietysti paaaaaljon kivoja reseptejä ja kauniita kuvia. Tsemppiä haasteeseen!

Ja reseptisatoa pääsee tietysti kurkkimaan koko haasteen ajan miltei reaaliajassa facessa. Postailen sinne kaikki niin fb-seinälle kuin meiliinkiin tulleet reseptit saapumisjärjestyksessä =)

3 Comments

 1. tiluuu says

  Loisto haaste! Mukavaa nähdä ja kokeilla myös itse uusia vinkkejä :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.