Gluteeniton, Kananmunaton, Lisukkeet, Maidoton, Makkara, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, TehoPaleo -reseptit, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Paistomakkaraa savuisella kaalipedillä

G`Day! Tänään piti postailla jotain ihan muuta, mutta kun eilen illalla sain vihdoin lautaselle tämän annoksen, niin totesin, että olisi suorastaan rikollista pantata näin maistuvaa ja helppoa arkiruokaa arkistoissa yhtään pidempään. Joten taas kerran heitetään suunnitelmilla suolintua ja edetään vahvalla fiiliksellä!

Kaalia, kaalia, enemmän kaalia! Tämä lienee aika osuva sanonta tulevia postauksia ajatellen. Onneksi kaali on kaunista ja siitä on moneksi. Vaihtaa vaan välillä vähän lajiketta, mausteita ja valmistustapaa, niin ei kyllästyskään iske. Ja kuten tuli jo edellisessä postauksessa kuulutettua, niin syksy on parasta kaaliaikaa! Ja on oikeastaan aika luontevaakin vaihtaa tässä vaiheessa kesäiset salaatit kaikenlaisiin kaaleihin.

Kiukuttelin pikkasen tuolla facebookin puolella miehille, joille monelle kasvisten syönti (ehkä näitä perinteisiä kurkkuja, tomaatteja ja ravinneköyhiä ameriikansalaatteja lukuunottamatta) tuntuu olevan monesti niin kovin haasteellista. Ei pitäisi olla enää! Sillä tässä on nyt kasviksilla höystettyä ÄIJÄRUOKAA parhaimmillaan. Koska mukana myös makkara ja grilliruoista tuttu savuisuus. Vinkiksi vaan teillekin, hyvät emännät, jotka joudutte monesti äijien ruokahuollosta huolehtimaan ;)

Näistä syksyn väreihinkin nätisti passaavasta lähtökohdista lähdin taikomaan tämän aterian ydintä, savuisen mausteista kaalipaistosta, joka sopii vallan mainiosti makkaran ja monen muun lihaisan lautasen täydentäjäksi. Sopii myös vegaanille, kunhan jättää makkarat vähemmälle tai vaihtaa ne jonkin sortin ”kasvismakkaroihin” tai johonkin muuhun sopivaan lisukkeeseen, joista minä en tiedä mitään.

Muutenkin kannustan ihan jokaista soveltamaan ruokaohjeita omien mieltymysten mukaan. Paleokeittiön reseptit heijastavat luonnollisesti aika pitkälti omia makumieltymyksiäni, vaikka tykkään myös kokeilla kaikenlaista (etenkin herkkuosastolla ;)). Kokkaan ja kehittelen reseptejä ensisijaisesti itseäni, en sinua varten. Koska minähän nämä kaikki joudun syömään! Ja tällä hetkellä olen äärettömän onnellinen, että saan vielä tänään ja huomennakin upottaa haarukkani juuri tähän kaalipaistokseen.

Mutta siis niin, ruokaresepti ei ole laki. Ole rohkea, ole luova. Lisää, poista, korvaa, kokeile. Etenkin jos ohje sisältää jotain ruoka-ainetta, joka ei sulle tai sun omaan ruokafilosofiaan sovi. Jos makkara tai jokin mauste on ehdottomasti nounou, niin laita vähemmän, jätä pois tai tuikkaa tilalle jotain muuta. Sillä viisiin sitä ruokaa oppii laittamaan. Niin mäkin olen vähitellen oppinut ja opin melkeinpä joka päivä jotain lisää. Olen erittäin ylpeä siitä, että olen vihdoin oppinut käyttämään rohkeammin ja monipuolisemmin mausteita. Ja se nyt näyttää heijastuvan myös näihin TehoPaleo -resepteihin. Ei enää pelkkää suolaa ja mustapippuria vaan vähän jotain muutakin.

Ja kyllä, myös makkara sopii täyspaleoon. Joku sitä kuitenkin miettii ;). Täytyy vaan muistaa valita ”se parempi makkara”. Onneksi meillä näitä kelpovaihtoehtoja jo löytyy ihan marketistakin, ettei tarvitse lähteä nakkeja omin kätösin alkutekijöistä asti vääntämään. Muistaa vaan lukea ne tuoteselosteet huolella. Ja syödä välillä jotain muutakin kuin makkaraa.

Sama pätee muuten mausteseoksiin, jota tuossa edellisessä TehoPaleo -reseptissä hyödynnettiin. Lue tuoteseloste, äläkä nappaa just sitä purkkia, johon käsi sattuu ensimmäisenä osumaan.

Ja tämä savuisen kaalipaistoksen ohje, sehän löytyy tietysti työn alla olevasta TehoPaleo -reseptivihkosesta nro 2/2015! Tai alla olevasta linkistä, jos olet jo käynyt lunastamassa itsellesi edullisen ennakkoreseptipaketin Paleokaupasta. Jos et vielä ole, niin ehkä kannattaisi. Jo pelkästään tämän annoksen tähden ;). Huom. TehoPaleo -reseptit ovat sähköisesti toimitettavia tuotteita, joten valitse verkkokaupassa toimitustavaksi ”SÄHKÖPOSTI”, kiitos!

Paistomakkara savuisella kaalipedillä | TehoPaleo -reseptit 2/15

Maukasta paleosyksyä Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.