Gluteeniton, Kananmunaton, Lisukkeet, Maidoton, Makkara, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, TehoPaleo -reseptit, Viljaton
Comment 1

Helppo arkiruoka – Paistomakkaraa savuisella kaalipedillä

Viikko sitten kerroin luopuvani Paleokaupasta ja hautaavani samalla myös reseptivihkoset ikuisiksi ajoiksi suljettujen kansien väliin. Päättäjäisiä lupasin viettää yhden TehoPaleo -vihkosen reseptin voimin. Ja se olisi nyt tässä!

Kovasti toivoin reseptin valintaan apua Paleokeittiön vierailijoilta. Äänestys ei tällä kertaa kuitenkaan toivomaani apua tuonut. Tosin onnistuin ihan itse sössimään linkityksissä sen verran, ettei kukaan alkuun edes tiennyt, mitä olisi pitänyt äänestää :D. Noooh, tekevälle sattuu jne. Kokonaiset viisi ääntä sain kuitenkin kasaan. Kiitos vaan kaikille kortensa kekoon antaneille :). Apua näistä ei sinänsä kuitenkaan ollut, sillä kaikki viisi äänestivät eri reseptejä. Back to square one! :D

Ratkaisin asian lopulta vanhalla hyvällä sanonnalla; nopeat syövät hitaat. Tarjolla nyt siis tämä ensimmäisen äänen pokannut ”Paistomakkaraa savuisella kaalipedillä”.

Jos muut reseptivihkosten ohjeet houkuttelevat, niin mars Paleokauppaan! Vielä viikon verran niitä sieltä saa.

Paistomakkaraa savuisella kaalipedillä saattaa kuulosta fancyltä, mutta loppujen lopuksi kyse on hyvin yksinkertaisesta ja vain reilussa puolessa tunnissa pannulla paistuvasta arkiruoasta, johon pikkasen lisätwistiä antavat mausteet. Näinhän meillä Paleokeittiössä on tapana ruokaa laittaa! Hyvää, helppoa ja terveellistä, nopsaan. Koskee muuten myös muita reseptivihkosten ruokaohjeita ;)

PAISTOMAKKARAA SAVUISELLA KAALIPEDILLÄ

  • ¼ punakaali (~200 g)
  • ¼ valkokaali (~200 g)
  • 1 keskikokoinen porkkana (~100 g)
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1-2 tl savupaprikajauhetta
  • suolaa, mustapippurirouhetta ja cayennepippuria maun mukaan
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 2 tl kalakastiketta (tai soijakastiketta)
  • 1 tl hunajaa
  • 2 lisäaineetonta bratwurst-, chorizo- tai muuta laatumakkaraa
  • (+ paistettua kananmunaa tarvittaessa)
  1. Suikaloi kaalit ja porkkana veitsellä, mandoliinilla tai yleiskoneella.
  2. Paista kasviksia isolla, keskilämpöisellä pannulla kookosöljyssä kera savupaprikajauheen, suolan, mustapippurirouheen ja jauhetun cayennepippurin noin viitisen minuuttia, kunnes kasvikset painuvat kasaan ja hieman pehmenevät.
  3. Lisää mukaan kalakastike, omenaviinietikka sekä hunaja. Jatka paistamista toiset viitisen minuuttia. Kasviksiin saa jäädä purutuntumaa. Jos kaikki kasvikset eivät mahdu kerralla pannulle, niin paista parissa erässä.
  4. Viipaloi makkarat ja paista ne kypsiksi kaalipaistoksen valmistuttua tai toisella pannulla. Jos pidät tulisesta, suosi chorizoa. Jos lempeämmät maut ovat mielekkäämpiä, niin valitse bratwursti. Tai sekoita molempia.
  5. Tarjoile makkarat kaalipaistospedillä kera tuoreen persiljan (ja paistetun kananmunan).

Savuinen kaalipaistos toimii myös sellaisenaan tai lisukkeena ilman makkaraa. Vink vink vaan teille, joille eläinkunnan tuotteet eivät maistu :)

Savuisen mausteinen kaalipaistos on oiva lisäke makkaralle, mutta sopii mainiosti myös muiden liharuokien kylkeen. Kokeile vaikka jauhelihaa tai savupekonia!

facebook | instagram | pinterest | twitter | bloglovin | uutiskirje

1 kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s