Kovasti ovat nyt nestepitoisia nämä postaukset. Koska Paleokeittiössä ei mitään uutta eli vanhoilla ruokaresepteillä pusketaan kevättä eteenpäin.
Ostoskoriin eksyi kuitenkin viime viikolla hieman harvinaisempi vieras. Makea ananas, joka vei muistoissa takaisin poolille Venezuelan polttavan auringon alle. Ja siitähän se sitten lähti! Ajatus taikoa raikasta Piña Coladaa pirtelöksi.
Eihän se ihan nappiin mennyt. Lopputuloksena oli mun makuun melkoisen ällömakea pirtelö, jota ei hyvällä tahdollakaan voinut sanoa raikkaaksi. Ehkä jäämurska olisi auttanut… tai pienempi banaani. Tai sitten ei. Mutta jos kovasti makeahammasta kolottaa, niin suosittelen kokeilemaan. Mennee hedelmäkarkista ;). Itse hain ripauksen eksotiikkaa lakritsijuurijauheesta.
PIÑA COLADA -PIRTELÖ
- ~1/4 tuoretta ananasta
- 1 keskikokoinen banaani (puolikas olisi riittänyt)
- 1 viipale sitruunaa
- ~1/2 dl kookoskermaa
- kookoshiutaleita pirtelöön ja pinnalle
- hieman himalajansuolaa
- 1-2 dl vettä (jääpaloja?) notkistamiseen
- (~1 tl lakritsijuurijauhetta)
Valmistustapa vanha tuttu; kaikki ainekset tehosekoittimeen ja taikasana ”smoot-hie”! Lakritsijuurijauhe antoi hieman erikoisen, mutta kivan erilaisen jälkimaun =)