Näillä eleltiin eilen. Näillä eletään myös tänään. Ja siinä samalla tuli korkattua tämän vuoden salaattikausi. Parisen viikkoa myöhemmin kuin viime vuonna.
KALKKUNASALAATTI KANANMUNALLA
- puolikas ruukkusalaatti
- ~10 cm kurkkua
- 1 miniavokado (luomu)
- puolikas päärynä (luomu)
- kalkkunan rintafilepihvi
- kotikananmuna
- salaattisiemensekotusta
- mausteeksi luomuoliiviöljyä ja -balsamiviinietikkaa sekä tuoretta persiljaa
Tuli taas kerran todettua, että kyllä itse kokoon raapaistu salaatti vaan on hyvää! Kaiken sen pesemisen ja pilkkomisen arvoista =)
Iltasella jotain lämmintä. ”Avokadopastan” inspiroimana (juu, postaus odottaa ;)), mutta muuten jokseenkin omasta päästä sävellettynä. Kasviksia piti haudutella vielä puoli kymmenen aikaan illalla. Onneksi oli sentään lihat valmiina. Voin kertoa, että nälkäisenä ja väsyneenä teki kyllä mieli tehdä jotain ihan muuta kuin ruokaa.
JAUHELIHAA JA THAI -TYYPPISTÄ KESÄKURPITSA-PORKKANAPAISTOSTA
- sipuli-jauhelihaa (eiliseltä)
- kesäkurpitsaa
- luomuporkkanaa
- kookosmaitoa
- valkosipulilla ja inkiväärillä maustettua kookosöljyä (paistamiseen)
- mausteeksi suolaa, mustapippuria, limeä, cayenne -pippuria ja tuoretta persiljaa