Lifestyle
Jätä kommentti

TehoPaleo30 – Kevätsiivouksen valmistelua

UP tehopaleo30

Moni aloitti koko kehon siivousprojektin jo viime viikolla. Minä aloitin tänään. 30 päivän ajan tankkaan muiden mukana vain aitoa, oikeaa, ravinteikasta ruokaa, joka tekee niin keholle kuin mielellekin hyvää! Putsaa talven pölyt pakaroista! Ja aivosoluista ;)

Mukaan on ilmoittautunut tähän mennessä karvan verran alle 50 tehosiivoojaa. Mukaan mahtuvat kaikki, jotka oikeasti haluavat tehdä palveluksen… itselleen. Ovet pidetään auki 15.5. saakka eli siihen mennessä osallistumismaksun suorittaneet ovat tervetulleita aloittamaan oman projektinsa; 30 päivää kohti paratiisia. Vaikka vasta muutama päivä on takana, niin moni on jo kommentoinut positiivisista muutoksista. Kokeile, niin tiedät! Siinä kaikki, mitä haluan sanoa. Ennen kuin siirryn kertomaan hieman omista matkavalmisteluistani ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tämä pätee moneen asiaan, myös ruokavaliomuutokseen tai tällaiseen pikaprojektiin. Ja etenkin elämäntapamuutokseen. Näin on kokemus vuosien saatossa näyttänyt. Enkä puhu nyt itsestäni ;)

Omia suunnitelmia en saanut aivan valmiiksi ennen kuin projekti alkoi, mutta jotain sentään ehdin tehdä asian hyväksi. Se, että suunnitelmat ja valmistautuminen olivat vielä tänään puolitiessä johti melko köyhään päivään. Syömisten puolesta. Mutta polulla pysyttiin! Se, mikä on päätetty, tehdään. Tai päätetään olla tekemättä. Mitään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tähän mennessä TehoPaleo30:n eteen tehtyä.

 • Tilasin jo muutama viikko sitten tilalta kilokaupalla lihaa. Nyt odottelen, että sonnit pääsevät päiviltä. Melko raakaa…
 • Tilasin lisää luomukasviksia ja -hedelmiä Makumakulta. Perjantaina saapui reippaasti yli 10 kiloa tuoretavaraa, josta osa tosin meni äipälle. Kuvat ovat tästä toimituksesta. Tai osa siitä, koska pöydällä alkoi olla ruuhkaa. Olen ollut Makumakun toimituksiin tyytyväinen. Suosittelen kokeilemaan. Helppoa! Helpompaa kuin kaupassakäynti. Vielä kun valikoimiin saataisiin varsiselleri ja edukkaampi pinaatti. Niitä kun ei täältä syrjäkyliltä tahdo marketeista löytyä.
 • Tilasin lisää söpöjä kotikananmunia, joilla tuskin on luomusertifikaattia. Toivottavasti voin jossain vaiheessa esitellä nämä mun munantuottajat lähemmin =)
 • Tilasin lisäravinnnetäydennystä iHerbistä. En kylläkään suoranaisesti tätä projektia varten. Koska lisäravinteet eivät ole nyt se juttu. Mutta kyllä projektin alkaminen varmaankin vauhditti tilausta.
 • Aloitin kaappien tyhjennyksen jo viime viikolla. Käytännössä söin pois kaiken sen, mitä en tämän kuukauden aikana tule syömään. Voipakettia ja pecorinon jämiä lukuunottamatta. Roskikseen joutui vain puolikas purkki smetanaa.
 • Lingoin tuoremehut valmiiksi eilen; punajuuri-porkkana-selleri-sitruunaa ja verigreippi-appelsiinia.
 • Valmistelin tämän päivän makuvedet valmiiksi jääkaappiin.
 • Suunnittelin ateriarungon, josta lisää postauksen loppupuolella.
 • Tein kauppalistan, vaikka kauppaan en itseäni loppujen lopuksi saanutkaan aivan ajoissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kilo luomumanteleita Makumakulta. Näillä yritetään päästä mahdollisimman pitkälle. Muut pähkinät tahtovat olla vähän turhan hyviä. En halua löytää itseäni seuraavan 30 päivän aikana puputtamassa kilokaupalla pelkkiä pähkinöitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllä, tämä on todellakin leipä! Ja hyvä sellainen. Tuore leipä on hyvää. Ei sitä kukaan yritä kieltää. Tämä ei kuitenkaan jäänyt mun kaappeihin kummittelemaan. Viipaleen maistoin kyllä. Perjantaina. Minä tykkäsin, kroppa ei. Vielä vähemmän se tykkäsi Vapun sokerisista homemade reikämunkeista ja simasta by äippä. Minä pidin niistäkin, mutta olen niistä joutunut viime päivinä myös maksamaan. Viimeinen erä on edelleen maksamatta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivän ostokset. Kalakuutioita karvanaamoille ja tonnikalaa hätävaraksi tilanteeseen, jossa jääkaappi taas loistaa pelkkää valoa. Ennakointia. Selviytymistä.

Ja alla päivän ainoa varsinainen ateria. Paistettua sipuli-jauhelihaa, luomuavokadoa ja -parsaa oliiviöljyllä. Ei pahaa. Hyvää =)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loppuun vielä ajattelemani ateriarunko. Josko siitä olisi iloa jollekin muullekin kuin itselleni…

Aamupäivä (klo 8 – 12)

 • aamuvesi
 • pieni aamukahvi
 • iso viher-hedelmäpirtelö proteiinilla (suosikki! + varsiselleri)

Iltapäivä (klo 14 – 16)

 • tuoresalaatti + liha/kala/kana/kananmuna tmv.
 • pieni iltapäiväkahvi

Ilta (klo 19 – 23)

 • välipala hedelmä + mantelit tai trail mix (töissä mukana)
 • lämmin kasvisateria + liha/kala/kana/kananmuna tmv.
 • marjapirtelö proteiinilla (esim. jotain tämäntapaista)

Palautusjuomista tai -aterioista ei tarvitse telakalla murehtia. Kävelylenkit hoituvat ilman sellaisia hössötyksiäkin.

Siinä jonkinlaista runkoa syömisiin. Itseasiassa tämä ei kovin paljoa poikkea mun normisyömisestä. Ateriat ovat vaan yksinkertaisempia ja niistä puuttuvat tietyt makunautintoa parantavat komponentit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.