Ateriat, Lifestyle
Jätä kommentti

On äiti laittanut kystä kyllä

Niin se joulu mennä puksuttaa! Tulee joka vuosi yhtä nopeasti ja on ohitse ennen kuin huomaakaan. Tässäpä hieman emännän joulutunnelmia lähinnä Joulupäivän aterialta, josta tänäkin vuonna kiitokset kuuluvat äitimuorille =). Jouluaaton syömiset rajoittuivatkin pariin voilla, juustolla ja tuoreella savukalkkunalla päällystettyyn Limpukka -viipaleeseen. Suklaakonvehteja tuli tietysti myös naposteltua ihan huomaamatta siinä lahjapaketteja availlessa ;)

Pöydässä oli perinteisesti lämminsavulohta ja katkarapusalaatilla koristeltuja munanpuolikkaita…

…lisukesalaatteja ja sillejä, jotka eivät jostain syystä mahtuneet kuvaan (juu, en syö silliä!)…

Ja tietysti pöydässä oli myös joulutonttuja!

Makumakun lahjoittamaa palkintoluomukinkkua koristivat omena ja karpalot. Kinkun tosiaan voitin Makumakun arvonnassa. Ihana ylläri! =)

Joulupukki poroineen tervehti keittiön ikkunasta.

Millä strategialla minä istahdin joulupöytään? Fiiliksellä! Jouluruoat eivät ole mitään suurinta herkkuani savukalkkunaa lukuunottamatta, joten joulupöydästä kunnialla selviämiseen ei paljon strategioita tarvittu. Alkuruoaksi maistuivat lämminsavulohi, katkarapukananmunat ja äipän tekemät mummonkurkut.

Pääruoaksi riitti savukalkkuna kotitekoisella sinapilla sekä lisukesalaatit. Kinkkuakin maistoin. Muodon vuoksi. Pitihän sitä maistaa miltä palkintokinkku maistui! Possu ei oikein ole suosikkiruokaani, paitsi rapeaksi paahdettuna pekonina. Kinkkuövereistä ei siis tarvitse huolehtia joulunakaan.

Päätimme tänä vuonna skipata Joulupäivän kahvipöydän jälkkäreineen ja panostaa siihen vasta tänään Tapanina, kun ystäväni liittyy seuraamme viimeiselle viralliselle jouluaterialle. Lahjasuklaat kelpasivat hyvin jälkkäriksi. Onneksi pukki toi niitä tänä vuonna kohtuudella, sillä jouluherkuista juurikin suklaa taitaa olla suurin heikkouteni ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.