Gluteeniton, Kananmunaton, kesäherkku, Maidoton, Makeat herkut, Paleokeittiön Parhaat, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Comments 8

Kolmen aineksen suklaaton valkosuklaa

Sainko huomiosi?! Hyvä hyvä! Sillä tätä terveempää ja supersimppeliä omintekoista herkkua et halua missata! Jos terveemmät herkut noin ylipäätään inspiroivat.

Suklaaton suklaa, mitä se sellainen on? Noh okei, täytyy myöntää, että otsikko johtaa ehkä hippasen harhaan… Pardon me ;)

Maailmalla tämä hyvä herkku taitaa kantaa nimeä fudge. Mutta valkosuklaa oli asia, joka mun mieleen ensimmäisenä tuli, kun tätä raparperilla ja vaniljalla maustettua namia maistoin. Täytyy kyllä melkein samaan hengenvetoon todeta, että aitoa, oikeaa valkosuklaata ei ole hetkeen emännän suuhun pistetty. Tummasuklaata sitäkin enemmän ;)

Yleensä suklaiset raakaherkut sisältävät vähintäänkin kaakaovoita, mutta tässä ei sitä ole. Siitä nimitys suklaaton suklaa. Kaakaovoin korvaa kookosvoi, jota kookosmannankin nimellä saa. Melkein sama asia, eri pähkinä.

Vaaleaa fudgea on helppo varioida oman mielen mukaan. Tehdä siitä tarvittaessa vaikka tummaa esim. lisäämällä massaan raakakaakaojauhetta.

Itse lykkäsin mukaan raparperia. Koska ajatus kirpsakoista raparperipaloista vaniljaisen ja ”makean” peruspalan seassa kiehtoi. Liekö syynä raparperiaika? Todennäköisesti.

Toimiko? Alkuun paremmin kuin parin päivän päästä, jolloin raparperibiitit muuttuivat pehmeiksi ja hävittivät happoisuutensa. Mutta hyvin kelpaa edelleen! Jep, pari palaa on vielä jäljellä.

VAALEA RAAKAFUDGE (perusohje)

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.


Tämä resepti myös ladattavassa PALEOKEITTIÖN PARHAAT 25 -reseptivihkosessa.

Vaikka kyseessä on ns. terveempi herkku, niin muistuttaisin jälleen kerran, että herkku mikä herkku! Eli sisältää rutkasti energiaa, joten ihan koko satsia ei kannata kerralla vetää. Vaikka se helposti kävisikin. Kun on niin hyvää!

Terveempiä karkkipäiviä sulle!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

1 kommentti

  1. Onpas nätin näköistä! Vaikuttaa kyllä todella herkulliselta ja yksinkertaiselta ohjeelta!
    En olekaan kookosmannaa vielä malttanut kokeilla kotona, mutta tätä ohjetta varten voisi purkin jo melkein ostaakin :)

    • Kiitos, Jenni! Kookosmanna/-voi on kyllä niin herkkua ihan sellaisenaankin! Mulla on muutama purnukka ollut, ja aina ne on ehtineet tyhjentyä ennen kuin olen saanut niistä mitään sen kummoisempaa aikaiseksi =D Vielä on ainakin instan puolelle yksi hyvä ja ehkä vähän arkisempi herkkuvinkki tuloillaan. Ellei purkki ehdi taas tyhjentyä ennen kuin kerkiää väsäämään ja dokumentoimaan ;)

  2. Karvinen01 says

    Ohje kuulostaa todella herkulliselta. Voiko nämä tehdä silikonisiin jääpalamuotteihin? Mahtavatko irrota ilman hermojen menetystä?

    • Moikka Karvinen01!

      Kyllä mä uskon, että onnistuu mainiosti myös silikonimuoteissa. Pitikin siitä tekstissä mainita, mutta hups! Unohtu.

      Hiukan tahtoivat kyllä hajoilla (tai murustua ainakin raparperiversiossa), mutta jos muotin antaa hiukan aikaa lämmetä ennen kuin alkaa pollauttelemaan pois. Veikkaan, että taipuisammat silikoniset suklaamuotit toimivat ainakin hyvin.

      Testaapa, ja tuu sit kertomaan, kuinka kävi =) Sikäli on tietysti helppo homma, että jos eivät tahdo irrota, niin lämmittää nestemmäiseen muotoon ja valaa uudelleen ”laataksi” ;)

  3. Seija says

    Ihanan kuuloinen ohje. Voiko maapähkinävoin tilalla käyttää jotain muuta? esim. cashew pähkinästä tehtyä tahnaa… maapähkinä ei oikein sovi mulle :)

    • Moikka Seija! Juu, kaikki pähkinävoit passaa!

      Ei maapähkinä oo oikein munkaan juttu, mutta laiskuuksissani en jaksanut alkaa itse tekemään ja perusmarketin hyllyltä löytyy kyllä kymmentä eri purnukkaa maapähkinästä, mut ei sit muusta :O Joku macadamiavoi olisi varmasti tosi hyvää! Mutta manteli-, cashew- ja muutkin toimivat mainiosti =)

      Herkullista makeistehtailua!

  4. Iina says

    Hei!
    Mistä tuota kookosvoita löytää? Yritettiin etsiä lähimarketista tuota, mutta ei löytynyt…

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.