Miten sun sunnuntai on sujunut?
Mulla on ollut ihan tavallinen sunnuntai. Puol ysi aamulla ylös ja käteen kuppi vähän parempaa voikahvia. Arkisin keittelen pikakahvit, mutta viikonloppuisin annan Dolce Guston keitellä kahvit mulle.
Aamukahveen jälkeen päivän työosio eli vähän yhteystietoluettelon päivittelyä, ensi viikon suunnittelua ja kolmen aineksen homemade valkosuklaan valmistus. Aijai! Kyllä on taas Paleokeittiöön hyvää ja helppoa herkkua tuloillaan!
Ensi viikolle osuukin muutama mukava tapahtuma. Torstaina pöllähdän Taste Of Helsinki -skenelle tsekkailemaan (ja raportoimaan) tarjontaa. Ja perjantai-ilta meneekin puoliksi viihteellä Wohls Gårdin viini-illassa grilliherkkuja nautiskellen ja grilliruokiin passaavia viinejä tutkiskellen.
Työsession jälkeen tämän päivän ikävin osuus, siivous. Joka kyllä sekin sujui suhteellisen mutkattomasti. Ja viiksivallujen viikkohuolto =)
Mitä ruokailuun tulee, niin moni varmaankin panostaa sunnuntaina ruokailuun vähän enemmän. Minä syön jämäruokaa. Koska viikon viimeisenä päivänä täytyy tyhjentää jääkaappi, jotta voi aloittaa uuden viikon tyhjästä jääkaapista puhtaalta pöydältä. Alkavalla viikolla se tarkoittaa juhannusruokaa. Muutama juttu kun on vielä Paleokeittiön paleoystävällisestä juhannusmenuusta kok(k)eilematta.
Juhannusmenuuhan tipahtaa ihan ensimmäisenä uutiskirjeen postituslistalle liittyneiden postilaatikoihin. Jos oma juhannusmenuusi on vielä auki ja kaipaat vinkkejä maukkaasta, mutta vähän terveellisemmästä (ja superhelposta ;)) juhannuspöydästä, niin klik klik listalle mukaan.
Tällä kertaa mukana myös alan todellisen asiantuntijan kanssa laaditut, ruokakohtaiset viinisuositukset. Jos haluaa juhannusjuomalta jotain muutakin kuin siideriä tai olutta ;)
No se päivän jämäruoka, mitä se oli? Kuvista ehkä arvasitkin jo, mutta salaattiahan se oli, ylläri ylläri! Kurkistus jääkaappiin kertoi, että tänään on hyvä salaattipäivä. Pääosassa pinaatti ja pancetta, jeesaamassa kananmuna ja avokado. Extrana savuinen sinappimajoneesi.
Tää oli päivän pääruoka tänään. Hyvin sillä on eletty.
PINAATTI-PANCETTA -SALAATTI SAVUISELLA SINAPPIMAJONEESILLA
1 annos
Savuinen sinappimajoneesi
- reilu 1 rkl luomumajoneesia
- reilu 1 tl karkeaa Dijon -sinappia
- muutamia tippoja nestemmäistä savuaromia
Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaaa kun valmistat salaatin.
Salaatti
- 1/2 pss luomupinaattia
- Cosmopolitan -salaatin jämät
- 7 siivua rapeaksi paistettua pancetta -pekonia
- 1/2 avokado
- 1 keitetty kananmuna
- tuoretta persijaa ja ruohosipulia
- rouhittua mustapippuria
- Keitä kananmuna, paista pancetta rapeaksi pannulla.
- Kaada lautaselle pinaatti ja revityt Cosmopolitan -lehdet. Lisää paloiteltu avokado, viipaloitu kananmuna ja paistetut pancetta -siivut.
- Viimeistele savuisella sinappimajoneesilla, silputulla ruohosipulilla, persiljalla ja mustapippurirouheella. Valmis!
Pikaisen jämäsalaatin laatimisen ja tuhoamisen jälkeen käväisin vielä lenksulla ihmettelemässä Suomen suvea.
Ja nyt nakuttelen tätä postausta sillä aikaa, kun odotan saunan lämpiämistä. Saunan jälkeen tämä päivä taitaa olla aika pitkälti pulkassa. Ei muuta kuin pirteänä kohti uutta viikkoa! Ja uusia postailuja. Mut ensin saunaan!
Meillä tänään Heroford liha päivä. Jauhelihapivit vuohenjuusto täytteellä. Lisänä vihreä salaatti, parsakaalia sekä vanhanajan avomaan etikkakurkkua.
Kiitos kommentistasi, Allukka! Mums! Mullekin tulossa ensi viikolla Hereford -kuorma! Pihvit vuohenjuustolla kuulostaa namilta. Ja mummon kurkut! Oliko tilliä kans? =)
Totta kai. Odotan innolla juhannusmenutasi.
Hyvä hyvä! =)))