Gluteeniton, Kananmunaton, kesäherkku, Maidoton, Makeat herkut, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Comments 8

Kolmen aineksen suklaaton valkosuklaa

Sainko huomiosi?! Hyvä hyvä! Sillä tätä terveempää ja supersimppeliä omintekoista herkkua et halua missata! Jos terveemmät herkut noin ylipäätään inspiroivat.

Suklaaton suklaa, mitä se sellainen on? Noh okei, täytyy myöntää, että otsikko johtaa ehkä hippasen harhaan… Pardon me ;)

Maailmalla tämä hyvä herkku taitaa kantaa nimeä fudge. Mutta valkosuklaa oli asia, joka mun mieleen ensimmäisenä tuli, kun tätä raparperilla ja vaniljalla maustettua namia maistoin. Täytyy kyllä melkein samaan hengenvetoon todeta, että aitoa, oikeaa valkosuklaata ei ole hetkeen emännän suuhun pistetty. Tummasuklaata sitäkin enemmän ;)

Yleensä suklaiset raakaherkut sisältävät vähintäänkin kaakaovoita, mutta tässä ei sitä ole. Siitä nimitys suklaaton suklaa. Kaakaovoin korvaa kookosvoi, jota kookosmannankin nimellä saa. Melkein sama asia, eri pähkinä.

Vaaleaa fudgea on helppo varioida oman mielen mukaan. Tehdä siitä tarvittaessa vaikka tummaa esim. lisäämällä massaan raakakaakaojauhetta.

Itse lykkäsin mukaan raparperia. Koska ajatus kirpsakoista raparperipaloista vaniljaisen ja ”makean” peruspalan seassa kiehtoi. Liekö syynä raparperiaika? Todennäköisesti.

Toimiko? Alkuun paremmin kuin parin päivän päästä, jolloin raparperibiitit muuttuivat pehmeiksi ja hävittivät happoisuutensa. Mutta hyvin kelpaa edelleen! Jep, pari palaa on vielä jäljellä.

VAALEA RAAKAFUDGE (perusohje)

~12 palaa

  • 1 dl pähkinävoita
  • 2 dl kookosmannaa / kookosvoita
  • 1 rkl hunajaa (tai enemmän maun mukaan)

Sekoita kaikki ainekset keskenään, kaada massa sopivan kokoiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään. Paloittele ja säilytä jääkaapissa suljetussa astiassa.

Käytin ~13 x 13 sentin astiaa, jolloin paloista tuli noin parin sentin paksuisia. Massaa on kuitenkin helppo tehdä enemmän tai vähemmän kaavalla 1 osa pähkinä- ja 2 osaa kookosvoita + makeutus.

TUOREELLA RAPARPERILLA JA VANILJALLA MAUSTETTU VAALEA FUDGE

Ja näin minä tämän tällä kertaa tein…

  • 1 dl sileää luomumaapähkinävoita (jep, laiska mikä laiska… ;))
  • 2 dl kookosmannaa
  • 1 raparperin varsi kuorittuna (~1 dl / 50 g pilkottuna)
  • reilu 1 rkl + 1 tl hunajaa
  • vaniljajauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  1. Pilko kuorittu raparperi todella pieniksi paloiksi. Lämmitä pienehkössä kattilassa noin 1 rkl hunajaa. Lisää joukkoon raparperikuutiot ja pyörittele hetken, ehkä minuutin verran. Älä ylikypsennä! Raparpeista on tarkoitus saada vain ylihapokkuus pois ja pehmentää hieman rapsakkaa koostumusta. Kaada raparpereista irronnut neste ja ylimääräinen hunaja pois, ja jätä jäähtymään.
  2. Valmista fudge -massa sekoittamalla käsin kaikki loput ainekset keskenään. Jos kookosmanna ja/tai pähkinävoi ovat kovin kiinteitä, niin lämmitä vesihauteessa, jotta notkistuvat helpommin sekoitettaviksi.
  3. Lisää massan joukkoon hieman hunajassa pehmenneet raparperit. Sekoita.
  4. Kaada valmis massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja laita jääkaappiin jähmettymään. Nyt en huomannut katsoa kauanko jähmettyminen vaati aikaa, mutta sen kyllä huomaa helposti.
  5. Poista jähmettynyt pala astiasta ja leikkaa terävällä veitsellä sopiviksi annospaloiksi. Veistä voi hieman myös lämmittää, niin ei murusta niin paljoa. Säilytä jääkaapissa ja napostele pois!

Vaikka kyseessä on ns. terveempi herkku, niin muistuttaisin jälleen kerran, että herkku mikä herkku! Eli sisältää rutkasti energiaa, joten ihan koko satsia ei kannata kerralla vetää. Vaikka se helposti kävisikin. Kun on niin hyvää!

Terveempiä karkkipäiviä sulle!

Kookosmannan tarjosi testavaksi nu3 GmbH.

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

8 Comments

  1. Onpas nätin näköistä! Vaikuttaa kyllä todella herkulliselta ja yksinkertaiselta ohjeelta!
    En olekaan kookosmannaa vielä malttanut kokeilla kotona, mutta tätä ohjetta varten voisi purkin jo melkein ostaakin :)

    • Kiitos, Jenni! Kookosmanna/-voi on kyllä niin herkkua ihan sellaisenaankin! Mulla on muutama purnukka ollut, ja aina ne on ehtineet tyhjentyä ennen kuin olen saanut niistä mitään sen kummoisempaa aikaiseksi =D Vielä on ainakin instan puolelle yksi hyvä ja ehkä vähän arkisempi herkkuvinkki tuloillaan. Ellei purkki ehdi taas tyhjentyä ennen kuin kerkiää väsäämään ja dokumentoimaan ;)

  2. Karvinen01 says

    Ohje kuulostaa todella herkulliselta. Voiko nämä tehdä silikonisiin jääpalamuotteihin? Mahtavatko irrota ilman hermojen menetystä?

    • Moikka Karvinen01!

      Kyllä mä uskon, että onnistuu mainiosti myös silikonimuoteissa. Pitikin siitä tekstissä mainita, mutta hups! Unohtu.

      Hiukan tahtoivat kyllä hajoilla (tai murustua ainakin raparperiversiossa), mutta jos muotin antaa hiukan aikaa lämmetä ennen kuin alkaa pollauttelemaan pois. Veikkaan, että taipuisammat silikoniset suklaamuotit toimivat ainakin hyvin.

      Testaapa, ja tuu sit kertomaan, kuinka kävi =) Sikäli on tietysti helppo homma, että jos eivät tahdo irrota, niin lämmittää nestemmäiseen muotoon ja valaa uudelleen ”laataksi” ;)

  3. Seija says

    Ihanan kuuloinen ohje. Voiko maapähkinävoin tilalla käyttää jotain muuta? esim. cashew pähkinästä tehtyä tahnaa… maapähkinä ei oikein sovi mulle :)

    • Moikka Seija! Juu, kaikki pähkinävoit passaa!

      Ei maapähkinä oo oikein munkaan juttu, mutta laiskuuksissani en jaksanut alkaa itse tekemään ja perusmarketin hyllyltä löytyy kyllä kymmentä eri purnukkaa maapähkinästä, mut ei sit muusta :O Joku macadamiavoi olisi varmasti tosi hyvää! Mutta manteli-, cashew- ja muutkin toimivat mainiosti =)

      Herkullista makeistehtailua!

  4. Iina says

    Hei!
    Mistä tuota kookosvoita löytää? Yritettiin etsiä lähimarketista tuota, mutta ei löytynyt…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s