Makeat herkut, Pirtelöt, Reseptit, SEMIPALEO, TÄYSPALEO
Comments 5

Vatsalle valkoista shampanjaa

Se on täällä! Vihdoinkin! Jo parisen kuukautta olen haaveillut vatsojen valkoisesta shampanjasta. Ensikosketuksen tähän kaikinpuolin valloittavaan valkoiseen sain ihan vahingossa Riiassa, jossa kuvittelin lappaavani lautaselle maustamatonta jogurttia. Totuus paljastui ensimaistamalla. Kyseessä ei ollut jogurtti, eikä edes piimä vaan Suomesta jo sukupuuttoon kuollut kefiiri, jota nyt viikon verran olen tehtaillut löydettyäni iHerbistä alkulähteen.

   

Jonkin aikaa kokeilin sekoittaa ”aamiaismuroni” AB-piimään. Ei se ihan kefiiriä ollut, mutta maun puolesta menetteli kyllä. Muuten pidemmän päälle sitten ei. Keho ei pitänyt piimästä yhtä paljon kuin makunystyrät.

Ei tämä kotitekoinen kefiiri ihan vertoja vedä Riian vastaavalle, mutta tähän on nyt tyydyttävä. Saattaa olla, että maukkaamman ja tasaisemman lopputuloksen saisi testaamalla muita maitoja. Nyt olemme tehneet yhteistyötä Valion vanhan Hiljan kanssa.

Mieluiten nautiskelen kefiirini kera Provena gluteiinittoman myslin. Pari kolme ruokalusikallista mysliä joukkoon hetkeksi turpoamaan. Tuoreita marjoja kruunuksi. Jos niitä sattuu olemaan. Vähemmän tuoreet olen heittänyt kefiirin kanssa tehosekoittimeen. Alla maukasta mansikkakefiiriä vadelmin, joka kiinnosti myös karvaisemman nenän omistajaa. Tai omistajia. Molemmat olisivat kai mielellään liponeet mun kefiiripirtelöt pienempiin suihin =D

Kiinnostaako kefiiri? Oletko jo maistanut? Kotona vai maailmalla?

5 Comments

  1. Kefiiri on kyllä hyvää kamaa. Virossa sitä käytetään aika paljon, olen siellä sitä aikoinaan ensimmäisen kerran maistanut. Suomestakin sitä voi löytää virolaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista, ainakin Salossa on yksi sellainen.

  2. Kiitos vinkeistä, Samuli ja Karoliina! <3 Täytyypä toi Ruohonjuuren kefiiri käydä tsekkailemassa kun joskus osun hoodeille. Mitenkähän mahtaa olla tuotteen pastöroinnin laita? Onko siitä tietoa?

  3. Siiri says

    Ostin itse juuri kaupan kefiiriä, ja sekin on kyllä herkkua. :) Itsetehtykin kiinnostaisi. Luin jostain että tuo iherbin kefiiri olisi kertakäyttöistä. Oletko saanut jatkettua viljelyä sillä vai loppuivatko tehot?

    • Moikka Siiri!

      Olen saanut jatkettua maitopohjaista kefiiriä kahteen otteeseen, kookosmaitokefiiriä kerran. Saattaa olla, että kookosmaitokefiirin jatkaminen olisi vielä tuosta ensimmäisestä jatkosta onnistunut. En ole vielä kokeillut. Ainakin ekasta jatkosta tuli mun mielestä jopa parempaa (happamampaa) kuin alkuperäisestä =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.