Joulun ”tunkkaisten” makujen jälkeen keho kaipasi jotain ”pirteää”! Not really… Tai kyllä joo, mutta ensisijainen syypää tämän pirtelön syntyyn oli jääkaappiin nahistunut mango, josta piti kehittää jotain nopeaa. Melko tyhjän jääkaapin ehdoilla. Kaveriksi löytyi yhtä nahistunut pala inkivääriä, hieman paremmassa hapessa ollut lime ja pakastimesta minttua. Makuyhdistelmä on tuttu ja toimivaksi todettu aiemmista kokeiluista. Tosin ensimmäistä kertaa ever taisin lykätä mangon tehosekoittimeen.
UUDENVUODEN PIRSKAHTELEVA MANGOPIRTELÖ
- 1 (yli)kypsä mango
- 1 lime
- pala tuoretta inkivääriä
- tuoretta minttua
- chilijauhetta maun mukaan
- pari desiä vettä
Kuori ja paloittele mango, limetti ja inkivääri. Heitä tehosekoittimeen kera mintun ja pienen vesimäärän. Lisää vettä tai jääpaloja tarpeen mukaan. Mausta chilijauheella. Kumoa kurkkuun ja piristy!
Jos jouluna maistui karpaloinen ja kanelinen appelsiinipirtelö, niin pirteä ja pirskahteleva mangopirtelö sopii aivan loistavasti uuttavuotta vastaanottamaan. Etenkin kylmänä ja vaikka jäillä terästettynä. Jotta pääsee paremmin juhlafiilikseen, niin tarjoilu kannattaa ehdottomasti suorittaa asiaankuuluvasta Finlandia vodka -lasista ;)