Makeat herkut, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Aurinkoa elämään!

Missä olet armahin aurinko? Taivaalta etsin sua turhaan, joten tähän pimeään ja kosteaan vuodenaikaan aurinkoa elämään on parasta taikoa ihan itse. Tehtävään sopii mainiosti makeana hehkuva mango! Inspiraatiota kaivoin eksoottisesta katkarapucocktailista. Ihan hyvä vaihtoehto sekin, mutta sopii paremmin kuumaan ja kesään. Aurinkoinen mango puolestaan toimii loistavasti välipalana ja jälkiruokana talvisella säällä. Sekaan paljon chiliä ja inkivääriä, niin kylmä keltainen myös lämmittää mukavasti ;)

   

AURINKOINEN MANGO 2 annosta

  • 1 mango (kypsä paree maun puolesta, vähemmän kypsä toimii esteettisesti paremmin)
  • puolikas avokado
  • tuoretta minttua (pakastimesta)
  • 1 limen mehu
  • siivu tuoretta inkivääriä
  • chiliä tai chilijauhetta

Homma kannattaa aloittaa kastikkeesta, jotta se ehtii muhia ja maustua hetken. Lime mehuksi, sekaan silputtu inkivääri, chili sekä minttu. Tuoreet raaka-aineet kaunistavat. Vähemmän tuoreet toimivat ja helpottavat aurinkoista elämää. Tuoretta minttua ei tällä kertaa ollut ja myöskin chili tuli jauheena purkista. Pakastimesta sen sijaan löytyy melkeinpä aina myös minttua. Viherpirtelötarkoituksiin. Tuore inkivääri säilyy kivasti viileäkaapissakin.

Kuori mango ja pilko palasiksi. Itse teen kuorimisen jälkeen kokonaiseen hedelmään ruutuviillot kiveen saakka, jonka jälkeen leikkaan palat irti lituskaista kiveä myöten. Kivi kannattaa imeskellä puhtaaksi. Näin tulee mangokin hyödynnettyä viimeiseen pisaraan saakka. Avokadon ruudutan kuoreen ja kaivan sieltä sopivan kokoisiksi pilkotut palat pois lusikalla. Melko kätsyä tätsyllekin!

Mangot ja avokadot kuppiin sekaisin, pirtsakka limekastike päälle ja hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Parasta päivänä seuraavana. Pakastetuksen jälkeen lötköksi sulaneet mintunlehdet toimivat huonosti koristeena, mutta tuore persilja paikkaa aivan loistavasti nääntyneen mintun virkaa =)

Aurinkoinen mango toimii makeanystäville ihan sellaisenaankin ilman avokadon apua. Hieman kermavaahtoa tai smetanaa päälle ja jälkkäri on valmis. Itse käytän mielelläni avokadoa tasapainottamaan mangon makeutta ja tuomaan mukaan rasvaa pitkittämään kylläisyyttä sekä tasaamaan sokerin vaikutuksia kehoon ja mieleen.

Uusi mango odottaa jo jääkaapissa. Tällä kertaa aion tyrkätä mukaan myös kurkkua raikastamaan mangon makeutta. Katkaravut jätän edelleen ensi kesään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.