Joskus mä vaan teen ihan käsittämättömän hyvää ruokaa!
Näin kirjoitin FB-seinälleni lauantaina vetäistyäni päivän illallisen kastikkeineen kitusiini. Edelleen voin todeta, että yksinkertainen on paitsi helppoa, niin myös hyvää! Lautasella pari minuuttia paistettu kuhafile kera purjoisen sitruunakastikkeen ja lämpimän pinaatti-purjo-tomaattihöystön. Purjoa siellä ja purjoa täällä. Tänään. Syystä, että sitä sattui olemaan kun mitään muuta ei ollut. Pinaattiakin vain laihanlaisesti.
PURJO-SITRUUNAKASTIKE KALALLE (2-3 annosta)
- silputtua purjoa maun mukaan (1/3 purjo…?)
- ~2-3 rkl kirnuvoita
- puolikkaan sitruunan mehu (isohko sitruuna)
- reilu 1 rkl juoksevaa hunajaa
- luraus valkoviinietikkaa, koska valkoviiniä ei ollut
- ~1,5 dl kuohukermaa (meni käsituntumalla, niinkuin vähän kaikki muukin ;))
- mausteeksi suolaa ja jauhettua valkopippuria
Kuullota purjo pehmeäksi voissa. Lisää sitruunamehu, valkoviinietikka ja hunaja. Keitä miedolla lämmöllä, jotta osa nesteestä haihtuu ilmakehän puolelle. Lisää kerma ja jatka kastikkeen hauduttamista kunnes kastike saostuu paksummaksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoile kalan kanssa.