En tiedä, onko ilmassa nostalgiaa vai silkkaa laiskuutta, mutta paleopyttiksen ohella viime viikolla tekivät paluun munamuffinssit. Koska ne ovat helppo ratkaisu arkeen; helppoa valmistaa ja vielä helpompaa syödä. Melko kätevä lounas, sanoisin!
Toisaalta kaipasin myös jotain uutta munarintamalle, jolla on jollain tapaa tökkinyt jo jonkin aikaa. Jotain muuta kuin paistettua, keitettyä tai banskupannareita.
Uunikin sattui olemaan sopivasti lämpimänä eksoottisen uunilohen valmistuessa siinä samalla. Pari kärpästä, yksi isku! Kolmen päivän isku. Hmmmm… ehkä tämä viittaa siihen laiskuuteen. Tai positiivisemmin tehokkuuteen. Suomalaisessa yhteiskunnassa tai luterilaisen kirkon jäsenenä kun ei sovi olla laiska! Laiskuus on syntiä suurta! ;)
PEKONISET MUNAMUFFINSSIT (6 kpl)
Munamassa
- 5 luomumunaa
- luraus kookosmaitoa-/tai kermaa
- himalajansuolaa
Vatkaa sekaisin tasaiseksi massaksi. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä pekoni ei ole kaikkein suolattomin raaka-aine. Itse taisin olla vähän liiankin tarkkana ;)
Pekoni-sipuli-paprikatäyte
- 1 rasia luomupekonia (~120 g)
- 1 pieni punainen paprika
- 1 iso tai 2 pienempää sipulia
- mustapippurirouhetta
- tuoretta persiljaa
- kirsikkatomaatteja
- vuokien voiteluun kookosöljyä
Pilko pekonit, sipulit ja paprikat kuutioiksi. Kypsennä pekoni- ja sipulisilppu pannulla. Lisää myöhemmässä vaiheessa mukaan myös paprika. Mausta mustapippurilla. Anna seoksen jäähtyä ja kaada munamassan sekaan. Sekoita ja lisää mukaan myös silputtu persilja.
Voitele silikonivuoka ja annostele massa vuoan kuppeihin. Täytteen voi myös annostella ensin vuokiin ja kaataa sen jälkeen munamassaa päälle. Näin saattanee saada tasaisemmin täytettä joka muffinssiin. Lisää pinnalle kirsikkatomaattilohkoja/-viipaleita. Kypsennä 175 asteisessa uunissa ~20 minuuttia. Kypsyys kannattaa tarkistaa hammastikulla.
Nauti lämpimänä tai kylmänä. Yksi riittää hyvin välipalalle, kaksi esim. avikadolla täydennettynä pääaterialle.