Arkistojen aarre, Äyriäiset, Gluteeniton, Kala, Kananmunaton, Keitot, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Comment 1

Punainen lohi-katkarapukeitto

Ruoanlaitto on ollut kuumilla (ja myös kesäkuun kylmillä ;)) keleillä vähän jäissä. Tällä viikolla vihdoin kyllästyin omaan saamattomuuteeni ja pelkkään naposteluun. Sillä näinhän se menee, että jos ei kunnon ruokaa ole, niin sitä napostelee nälkäänsä. En nyt tarkoita mitään epätervettä napostelua, mutta sellasta nopeaa ja helppoa pientä kivaa, kuten pirtelöitä ja tuorepuuroja tai kananmunaa ja avokadoa muodossa, jos toisessa.

Koska pää oli aivan tyhjä ateria-ajatuksista, niin otin apuun kaikkitietävän interwebin; ensimmäisellä syötäväksi kelpaavalla reseptillä mennään! Tosin kriteerinä oli myös helppous ja sellainen satsi, jolla pärjää seuraavat 3-4 päivää.

Hesarin ruokasivuilta löytyi sitten hieman eksoottisempi lohikeitto, jossa tunkkaisen perunan virkaa hoitaa pirteä fenkoli. Kopion reseptin oikeastaan ihan sellaisenaan. Lisäsin vain hieman mustapippuria ja limemehua tuomaan sopivaa hapokkuutta. Ja sehän sopi tähän kurkumalla ja chilillä maustettuun keittoon aika loistavasti! Lohtakin sujautin alkuperäisreseptiä enemmän. Jotta on, mitä pureskella! Ja vähän reilummin proteiiniakin.

Kopsaan reseptin vielä tännekin, jotta löytyy jatkossakin helposti. Uskon, että tämä keitto ei jää yhteen kattilalliseen. Ja no panic, vaikka raaka-ainelista näyttää pitkältä. Keitto syntyy kädenkäänteessä. Suurin työ lienee kaiken pilkkomisessa, mutta pilkkominen on uusi meditaatio! Hiljenny ja nauti kätten työstä.

PUNAINEN LOHI-KATKARAPUKEITTO

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Kokeilin syödä keittoa majoneesilla, mutta kokeilun jälkeen hylkäsin sen. Tuntui vain sekoittavan keiton makuja ja loppua kohden lautasella killui jotain epämääräistä majoneesilientä.

Lohi tuo keittoon myös jo itsessään riittävästi rasvaisuutta, joten senkään puolesta en majoneesia kaivannut. Käytän toisinaan keitoissa smetananokaretta, mutta kuvissa siis ehtaa majoa. Ehkä ekaa kertaa ever!

Ja joo, pahoittelen törkeän sotkuisia kuvia. Siirtelin lautasta sopivan iltavalon löytämiseksi ja siinähän se keitto keikkui ympäri reunoja. Ehkä opin jotain tästä; älä keikuta keittolautasta tai jos on ihan pakko, niin siivoa jäljet ennen kuvausta. Vaikka kuinka olisi nälkä! =D

Punaisia hetkiä on koettu myös muualla kuin lautasella. Suomen kesä! <3

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Lohi-katkarapukeitto – Tunnelmallisia makuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.