Josko tällä kertaa vietettäisiinkin keskiviikon keittopäivän sijaan kalapäivää! Lempeän hidasta, kostean pehmeää ja maukkaan mureaa sellaista. Aasialaisten makujen parissa ja fiiliksissä.

Uunissa kypsennetty lohi syntyy helposti ja nopeasti keskellä viikkoakin. Yleensä.
Tämä aasialaisvaikutteinen kalapala valmistuu kyllä äärettömän helposti, mutta ei yhtä vikkelään kuin useimmat. Mutta kuten jo eilen sekä facessa, että instassa totesin, niin kärsivällisyys kannattaa ja odotus palkitaan.
Mihinkäs tässä talvea vasten niin kiire olisi, ettei ehtisi odotella mahtavan murean kalan tai lihan kypsymistä? Noh, nälkä on tietysti yksi aika hyvä tekosyy, mutta siitäkin pääsee pikkasen ennakoimalla.
Isoimman ajan valmistuksesta ottaa kuitenkin kypsymisen odottelu, ja sillä aikaa voi aina tehdä jotain muuta; tiskata, käydä lenkillä tai tuijottaa telkkaa. Your choice!


Valmistin nyt ensimmäistä kertaa ikinä lohta slow food -periaatteella. Annoin sen kypsyä ajan kanssa lempeässä lämpötilassa.
Lopputulos oli melkoisen erilainen kuin tavallisen, yleensä ylikypsennetyn kalan, joka mielellään kaipaa kyytipojaksi jotain kostuketta esim. Kermaisen tai eksoottisen uunilohen tapaan.
Tämä tyyppi ei kermaa tai kastikkeita kaivannut! Aasialaiseen tapaan maustettu, kotitekoinen glaseerauskastike riitti. Ja lisukkeeksi kävi vallan mainiosti jo jääkaapissa valmiina nököttänyt Kolmen kaalin syyssalaatti.
Lämpimien lisukkeiden ystäville ehdottaisin nopeita wokkivihanneksia vaikka valmiista pakastepussista tai Talvista porkkana-fenkolilisuketta, jos itse aivan alusta asti jaksaa vääntää.

LEMPEÄSTI KYPSYTETTY AASIALAINEN LOHI
Vain tilaajille
Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Suussa sulavan lempeitä kalapäiviä Sinullekin!
