Gluteeniton, Kananmunaton, Lisukkeet, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, Salaatit, Sokeriton, TÄYSPALEO, TehoPaleo -reseptit, Vegaani, Viljaton
Comments 5

Kolmen kaalin syyssalaatti

Kolme kaalia yhdellä iskulla! Tämä on varmasti kaikkien kaalifanien unelma.

Ja toisaalta aika hyvä juttu myös niille, joille kaali ei oikein uppoa. Koska kolmen kaalin syyssalaatin myötä ei tule vedeltyä pelkkää parsakaalia paljaaltaan vaan siinä samassa ja ihan ohi mennen suuhun sujahtavat myös lehti- ja ruusukaali.

Kätsyä! Eikä vain kätsyä vaan myös aika kaunista. Syksy saapui myös kaalikuppiin!

Bongasin marketista punaista lehtikaalia, ja sitähän oli saatava ja johonkin lykättävä.

Pirtelö on aina varma paikka lehtikaalille. Samoin uuni, jonne olen sipsi-innostuksissani joskus lehtikaalit lykännyt. Ja saattaapi olla, että salaatista yli jääneet jämät päätyvät sinne tälläkin kertaa.

Mutta nyt halusin poimia syksyn kaaleista kaikki ravinteet talteen ja nauttia ne tuoreeltaan. Ja mitä pirtelöön tulee, niin eikö kauniin purppuraisen kaalin pistäminen pirtelöön ole vähän tuhlausta? Kun se kuitenkin muistuttaa valmiina lähinnä kuravelliä. Ja vihreäkin toimii.

Ei värillä kuitenkaan väliä! Eli jos purppurainen lehtikaali ei ole sun mieleen tai sitä ei ole saatavilla, niin vihreäkin istuu näiden kahden muun kaveriksi siinä missä punainenkin.

Kolmen kaalin syyssalaatti on nopsa ja helppo valmistaa. Sen kun putsaa ja pilkkoo kaalit kuppiin! No ei ihan, mutta siinä se suurin työ varmasti on.

Salaatissa on pari pientä jippoa. Ensimmäinen on lehtikaalin esikäsittely paremmin suuhun sopivaksi ja toinen on se, joka sitoo ainekset yhteen ja tekee salaatista salaatin. Nimittäin salaatinkastike.

Moni ostaa salaatinkastikkeen kaikkine ylimääräisine aineineen valmiina, mutta mä suosittelen tekemään salaatinkastikkeen itse. Koska sekin on helppoa ja nopeaa, ja silloin tietää varmuudella, mitä kaikkea kastike on syönyt. Et tarvitse kuin muutamat perusainekset kaappiin. Näistä syntyy kastikkeen pohja, jota voi sitten maustaa mielensä mukaan.

Nauti raikas kaalisalaatti lisukkeena tai täydennä ruokaisammaksi lounassalaatiksi! Vihjeet reseptissä. Minä olen tässä jo muutaman päivän ajan pupeltanut kaalisalaattia lempeästi kypsennetyn uunilohen kaverina, mutta veikkaisin sen sopivan parhaiten liharuokien ryydittäjäksi.

KOLMEN KAALIN SALAATTI

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Raikkaita salaattipäiviä Sinulle!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

5 Comments

  1. Maria Siikanen says

    Moi! Kolmen kaalin syyssalaatti houkuttaisi, mutta resepti ei aukea enää. Saisiko tätä näkyville jostain? 😊

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.