Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Makeat herkut, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, TehoPaleo -reseptit, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Rapsakka ja pähkinäinen supermysli

♣ Happy Halloween! ♣

Tänään kaikki syövät tietysti jotain ihan karmeita herkkuja, mutta mä ajattelin tarjota jotain hyvää herkkua ensi viikkoa silmällä pitäen. Noh, onneksi kuvissa sentään esiintyy pyhäinpäivälle ominaista oranssia, joten ehkä sitä kautta pääsee edes pikkasen halloween tunnelmaan ;)

Ajattelin tehtailla murojen ystäville jotain paleonkestävää aamupurtavaa. Siis AAMUpurtavaa, mutta ainakin omalla kohdalla pähkinäistä supermysliä on tullut naposteltua sujuvasti pitkin päivää. Ja nimenomaan naposteltua! Käsi on käynyt herkkupurkissa vähän turhankin tiuhaan tahtiin, hah hah! Mutta onneksi kerralla syntyy kivasti isompi satsi, josta on napostelun ohella riittänyt tarvittaessa myös aamuun ja välipalaksi.

Pähkinämysli, jota trendikkäämmin myös granolaksi kutsutaan on ihanan rapsakkaa ja aivan älyttömään hyvää! Kelpasi myös pullanpurijoille ;). Kiva juttu on myös se, että kukin voi tuunailla ja pimpata pähkinämysliä omien makumieltymysten mukaan. Itse sujautin pähkinöiden kaveriksi sekaan siemeniä sekä kuivattuja supermarjoja. Helpoimmalla ja luultavasti myös edullisimmin pääsee, kun turvautuu valmiisiin sekoituksiin. Lisäksi kokonaisuutta voi kivasti täydentään kaappiin lojumaan jääneillä pussinpohjilla. Näin mä tein, kaadoin hyötykäyttöön kaikki kaapeista löytyneet, validit nyssäkät. Teki hyvää kaapeillekin. Tuli taas pikkasen lisää tilaa uusille pussukoille ;).

Granola on helppo valmistaa ja mukavan riittoisaa. Pienempikin kertoannos riittää, kun sisältö ei ole pelkkää höttöä vaan täyttä tavaraa. Mulle sellainen 60-70 gramman kerta-annos lurauksella kookosmaitoa on riittänyt oikein mukavasti. Ja nimenomaan lurauksella kookosmaitoa! Usein murotyyppiset ratkaisut suorastaan uitetaan nesteessä, jolloin kaikki kiva rapeus haihtuu taivaan tuuliin. Eli jos pidät rrrrrrrrapeasta myslistä, niin syö ihan sellaisenaan tai pistä päälle vain pikkasen ”maitoa”.

Riittoisa granola kannattaa säilöä mahdollisimman tiiviisti joko lasipurkkeihin tai minigrip -pusseihin. Itse olen säilyttänyt purkkeja ihan huoneenlämmössä, mutta jääkaappikin käy, jos haluaa pelata varman päälle. Ja kaikkitietävän interwebin mukaan myös pakastaminen passaa.

Lataa rapsakan granolan ohje alla olevasta linkistä! Ellei linkki aukea, niin Paleokaupasta saa avaimet, joilla tämä sekä moni muu ihan kohta valmiin TehoPaleo -reseptivihkosen ohje aukeaa jo ennakkoon.

Rapea ja pähkinäinen supermysli | TehoPaleo -reseptit 2/15

Tsekkaa myös muut TehoPaleo -aamiaiset!

Rapsakoita paleoaamuja Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.