Kala, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Eksoottinen lohi uunista ulos

Tavallisesti uuniloheni saa purjolla, tillillä ja sitruunalla maustetun kerma-smetanahunnun. TehoPaleolla piti keksiä jotain muuta. Kookoskerma korvaa kätevästi lehmän kerman. Hieman googlausta ja siitä se ajatus sitten lähti! Muille maille lämpimille =)

SIPULINEN KOOKOSUUNILOHI

  • ~600 g ruodotonta lohifilettä
  • suolaa ja mustapippurirouhetta
  • 2 sipulia
  • 2-3 dl kookoskermaa
  • 1 limetti
  • mausteeksi chilijauhetta, kurkumaa ja hippasen hunajaa

Mausta lohifile suolalla ja pippurilla, ja kiedo takaisin pakettiin samalla kun otat kalan noin puoleksi tunniksi lämpiämään. Aseta lohi uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Tuikkaa muutamaksi minuutiksi 175-200 asteiseen uuniin. Ota pois ja irroita nahka.

Peitä filee sipulirenkailla ja kaada päälle kookoskerma, johon on sekoitettu limetin mehu, chili, kurkuma, hunaja ja hippasen vielä suolaa. Tuikkaa koko komeus takaisin uuniin ja kypsennä 30-40 minuuttia. Jos olet viitseliäs ja pidät enemmän pehmeästä kuin crunchysta sipulista, niin sipuli kannattaa kuullottaa kookosöljyssä pannulla ennen uunia.

Lohen kaveriksi käy vaikka haudutettu pinaatti tai lämmin tomaattihöystö, josta ohjetta tulossa myöhemmin. Yummy! =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.