Lisukkeet
Comments 2

Lämmin tomaatti-pinaattihöystö

Alkuperäinen ohje tämän hetken lempparilisukkeeseen löytyi Gurmee -blogista. Siitä sitten muokkaamaan omia mieltymyksiä vastaavaksi ja sen mukaan, mitä kaapista milloinkin sattuu löytymään. Nimikin vaihtui matkan varrella ”Paistetuista kirsikkatomaateista” höysteeksi. Maistuu höysteenä fyysisesti ja verbaalisesti paremmin ;D

Pilkotut vihreät paprikat

Halkaistut punaiset tomaatit

Pinaatti ja kulahtaneen persiljan jämät

LÄMMIN TOMAATTI-PINAATTIHÖYSTÖ

  • 150-200 g tuoretta pinaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 1 rasia (250 g) kirsikka- tai miniluumutomaatteja
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • persiljaa / purjoa / sipulia / rucolaa / basilikaa (valitse vaihtoehdot, jotka kaapista löytyvät)
  • paistamiseen meijerivoita ja/tai kookosöljyä
  • balsamiviinietikkaa
  • mausteeksi suolaa ja mustapippurirouhetta
  • (viimeistelyyn oliiviöljyä)

Pese ja pilko paprika, tomaatit ja pinaatti (+ purjo / sipuli). Ohutlehtistä babypinaattia ei välttämättä tarvitse suipaloida. Hienonna valkosipulinkynnet ja heitä rasvan kera isoon kattilaan. Lisää perään paprikat (purjo ja/tai sipuli, jos ovat messissä). Paista paprikat ym. hieman pehmeiksi ennen kuin lisäät pinaatin (+ persilja / rucola / basilika). Hauduta pinaatti kasaan ja lisää sen jälkeen halkaistut minitomaatit. Kannattaa käännellä sopivan tiuhaan tahtiin. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla. Ota kattila tulilta ja anna jäähtyä hetki ennen kuin lorautat joukkoon oliiviöljyn täydentämään makuja. Enjoy!

Pinaatinlehdet pesulla

   

Tomaatit kattilaan kaveriksi

Valmiina kattilassa

Täm lisuke on siitä mainio, että se on vähän kaikkien kaveri. Sopii siivekkäille ja ainakin isommille nelijalkaisille. Jalostamattomille ja hieman jalostetuimmillekin. Pienempiä en ole testannut. Pienemmillä tarkoitan lähinnä villa- ja saparokavereita. Pekoni ei ole saparosta.

Kalkkunanfileepihvien kaverina lautasella

Paistettujen luomunakkien ja -munien kanssa

Kera kalkkunan uunifileen

2 Comments

  1. Marianne says

    Ihan mahtava lisuke! Laitoin vielä chiliä ripauksen päälle, nams!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s