Makeat herkut, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Mansikka-aprikoosituorehillo

Viime viikonloppuna löysin jääkaapista mansikkarasian jämät, josta piti kehittää pikaisesti jotain ennen kuin osoitteena olisi roskakori. Helpointa olisi ollut tökätä mansikat pirtelöön, mutta lähdin kuitenkin hillolinjalle. Koska hillon kanssa voi syödä lettuja!

Kaveriksi mukaan murjoin muutaman makean ja mehukkaan luomuaprikoosin. Nuo luomuaprikoosit ovat muuten olleet aivan mahtavia! Pari rasiaan olen jo pistänyt parempiin poskiin ja enemmänkin uppoaisi, jos vaan jostain saisi. Ilmeisesti jokunen muukin on päässyt aprikoosien makuun.

Mansikka taipuu maukkaaksi tuorehilloksi helposti ja nopeasti. Toimii sellaisenaankin, mutta ainahan hilloa voi täydentää sopivin, käytettävissä olevin raaka-ainein. Pelkän mansikan mausteeksi sopii hyvin esim. vanilja.

MANSIKKA-APRIKOOSITUOREHILLO

  • ~200 g makeita, tuoreita mansikoita
  • 2 luomuaprikoosia
  • ~1,5 rkl CocoVin chia -siemeniä
  • hieman sitruunamehua
  • (tarvittaessa makeutukseen maun mukaan esim. hunajaa tai vaahterasiirappia)

Soseuta mansikat ja aprikoosit teho- tai sauvasekoittimella. Itse käytin sauvasekoitinta, jolloin hilloon oli helpompi jättää sattumia. Pelkät mansikat voi hyvin myös haarukoida soseeksi. Purista mukaan hieman sitruunamehua raikastamaan makeaa hilloa.

Sekoita joukkoon chia -siemenet ja anna geeliytyä välillä sekoittaen. Tuhdimpaa hilloa saat tarvittaessa helposti lisäämällä chia -siemeniä. Säilyy ainakin muutamia päiviä jääkaapissa. Sitruuna edistää myös säilyvyyttä.

Nauti vaikkapa omenaisten ohukaisten ja kookoskermavaahdon kera! Paleosti hyvää!


Loppuun vielä pikainen muistutus huomenna postilaatikkoihin tipahtavasta heinäkuun uutiskirjeestä. Kaikki ennen puoltapäivää tehdyt tilaukset huomioidaan, joten klik klik, jos haluat ehtiä toimitukseen ja Heinäherat spessuun mukaan!

screenshot.36

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.