Makeat herkut, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Yksinkertaisesti hyvää

Joskus täytyy mennä pakastinta kauemmas marjaan, mutta aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Yksinkertainen voi olla monimutkaista parempaa, usein onkin. Sitä vaan jotenkin välillä hukkaa itsensä monimutkaisuuden maailmaan. Silloin on hyvä palata perusasioiden äärelle. Sen tein, puolivahingossa, myönnetään. Mutta tulevan kuukauden ajan aion siellä yksinkertaisuuden helpossa, nautinnollisessa ja vapauttavassa maailmassa elää. Yhtä mutkaisempaa lukuunottamatta. Sen mutkaisuuden nimi on äitienpäiväkakku. Aiheesta lisää jäljempänä ;)

Aloitetaan yksinkertaisemmasta päästä. Eihän se muuta tarvinnut kuin kupillisen muun maan mansikkaa ja nokareen vaniljakookoskermaa. Koristeeksi ripaus chia -siemeniä ja matka kohti puhtaiden makujen maailmaa saattoi alkaa. Mintun- tai sitruunamelissanlehti olisi tuonut piristystä ja vihreää, mutta unohtui huumassa suuressa tällä kertaa. Makunautinto oli täydellinen ilman sitäkin. Muun maan mansikoista huolimatta ;)

Kookoskermavaahdon valmistusohjeet olen postannut joskus aiemminkin, mutta muistin virkistäminen ei ole koskaan huono juttu.

  1. Laita purkki kookoskermaa jääkaappiin mielellään puolta vuorokautta ennen vatkausta.
  2. Avaa purkki, mutta älä ravista vaan valuta erottunut vesi pois purkista.
  3. Kaada sopivaan kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes koostumus on mielestäsi sopiva. Kyllä se vaahtoutuu!
  4. Jos haluat jäykempää kermaa esim. pursotukseen, niin lisää vatkatun kerman joukkoon ruokalusikallinen kookosöljyä ja vatkaa sekaan.
  5. Samalla sekaan voi tarvittaessa lisätä mausteet ja/tai makeutuksen, esim. aitovaniljajauhetta ja/tai vaahterasiirappia tai hunajaa.
  6. Säilyy käyttökelpoisena jääkaapissa muutamia päiviä.

Vaikka yksinkertainen on hyvää, niin aina ei ole siihen tyytyminen. Siksipä veivasin viikonloppuna myös samaisella kermalla päällystetyt, paleoystävälliset sitruunamuffinit. Resepti olisi kiva, tiedän, mutta resepti vaatii vielä vähän kehittelyä. Palannen aiheeseen kun saan ensin oman TehoPaleo™ -puhdistuskuukauteni päätökseen. Maku oli kyllä mainio, sopivasti sitruunainen ja makea, mutta koostumus muistutti lähinnä läsähtänyttä pannukakkua. Keveys ja ilmavuus jäivät jonnekin uunin uumeniin.

Loppuun vielä muutama muu juttu….

Lupasin nimittäin tässä kaiken häsellyksen keskellä vielä koostaa paleoystävällisen äitienpäivämenun! Mistä näitä bileitä oikein riittää?! Pääsiäinen, vappu, synttärit ja äitienpäivä…kaikki kolmen viikon sisään! Hiukan hengenvetoa ja sitten onkin jo juhannus ja kesä. Yhtä juhlaa! No mutta, jos haluat saada Paleokeittiön äitienpäivämenun ajallaan, niin tilaa uutiskirje! Sieltä se nimittäin tupsahtaa suoraan meiliisi reseptilinkkien ja äitienpäiväkakkuohjeen kera. Olettaen, että äitienpäiväkakulle ei käy kuten sitruunamuffineille, hah hah! Eli jos haluat äitienpäivämenun ajallaan, niin tilaa uutiskirje ennen perjantaita! Juna lähtee silloin ja seuraava tulee vasta ensi vuonna!

Eilen aloitin tosiaan oman, jokakeväisen (ja -syksyisen ;)) puhdistuskuurini kohti kesää. Aiheesta mahdollisesti lisää myös blogissa, mutta ainakin facebookissa, jonne yritän parhaani mukaan postailla ateriakuvia matkan varrelta. Jos emännän TehoPaleo™ -ateriointi kiinnostaa, niin ei muuta kuin tykkäämään tai vilkuilemaan kuvia TehoPaleo™ -albumiin!

Paleokeittiön uutiskirje Paleokeittiö facebookissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.