Kastikkeet, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO
Comment 1

Vielä viimeiset vuohenjuustot

Vielä viimeiset juustot ennen TehoPaleota™! Ne tuli nautittua vuohenjuustosalaatin muodossa sunnuntaina.

En käytä kovinkaan paljon juustoja. Jos käytän, niin suosin paleoystävällisiä vaihtoehtoja; vuohen- tai lampaanmaidosta valmistettuja juustoja sekä joskus myös pastöroimattomia lehmänmaitoversioita (Morbier tai Camembert). Eniten pidän ehkä manchego- ja gryuere -tyyppisistä juustoista. Myös pecorino romano on suosikkini tietyissä tilanteissa.

Kesällä juustoja tulee syötyä talvea enemmän. Koska juusto tekee salaatin! Tai antaa sille ainakin kivasti hieman suolaista vastapainoa. Kesä ja fetajuustosalaatti! Niin hyvää ja niin kesäistä! Kreikkalaista. Myös Kypros ja halloumi kelpaavat. Salaattiin tai sideriksi ;)

Feta saa kuitenkin vielä odottaa kesää. Vuohenjuustosalaattiin inspiraatio löytyi… noh, niistä mansikoista! Tämä viikko meneekin Paleokeittiössä mansikkaisissa merkeissä. Vielä on ainakin yksi mansikkainen resepti luonnoskansiossa.

Vuohenjuustolle kaveriksi väsäsin pikaisesti viikunavinaigreten, jonka makeus sopii vuohenjuuston kanssa yksiin melko täydellisesti. Ensin tarkoitus oli mennä hieman pidemmän kautta ihan oikeita kuivattuja viikunoita käyttäen, mutta jotenkin aika kävi taas kerran vähiin ja oikaisin käyttämällä St. Dalfourin viikunahilloa. Oikein maukasta näinkin, mutta jossain vaiheessa täytyy kyllä ehdottomasti testata ”se aidompi” versio.

MANSIKKAINEN VUOHENJUUSTOSALAATTI

1 annos

 • kokonainen pieni tai puolikas isosta jääsalaatista
 • vuohenjuustoa kiekkoina
 • nippu rucolaa
 • sopivasti tuoreita mansikoita (tai tuoreita viikunoita tai tummia luomuviinirypäleitä)
 • pieni kourallinen murustettuja saksanpähkinöitä
 • kastikkeeksi viikunavinaigrettea
 1. Pese ja revi salaatti alustaksi. Lisää nippu rucolaa.
 2. Putsaa mansikat valmiiksi.
 3. Paista reilun sentin paksuiset vuohenjuustokiekot milemmin puolin kuumalla pannulla reilussa kookosöljyssä niin, että pinnasta tulee kullankeltainen ja rapea. Lisää salaattipedille.
 4. Täydennä mansikoin ja saksanpähkinöin.
 5. Viimeistele viikunavinaigretilla.

HELPPO VIIKUNAVINAIGRETTI

2-3 annosta

 • ~3 reilua teelusikallista viikunahilloa
 • 1 dl öljyä (käytin pähkinäistä macadamia -öljyä)
 • ~2-3 tl balsamiviinietikkaa
 • hieman suolaa ja pippuria

Sekoita kaikki ainekset voimakkaasti keskenään. Jos säilöt pidempään, niin sekoita ennen tarjoilua. Öljy kun tahtoo erottautua omaksi kerroksekseen. Ainesten määrät ovat vähän summittaisia, koska lisäilin niitä välissä omien makunystyröiden mukaan. Kannattaa siis maistella, jotta löytää itselleen tasapainoiset raaka-ainesuhteet. Ei ruoanlaitto ole niin vakavaa! Ainakaan Paleokeittiössä ;)


Ja vielä muistuttelen jo viime postauksessa mainitsemistani aiheista.

Äitienpäivä tulee ja niin tulee myös Paleokeittiön uutiskirje, joka sisältää paleoystävällisen äitienpäivämenuun reseptilinkkeineen sekä kakkuresepteineen. Tilaa siis uutiskirje ennen perjantaita!

Emännän TehoPaleo™ on täydessä vauhdissa! Joskin kiireiden vuoksi vähän huonolla tolalla yksipuolisuuden vuoksi. Jotain juttua tulee kuluvan kuukauden aikana varmasti myös blogiin, mutta pyrin lähes päivittäin postaamaan jotain kuvaa päivän syömisistä Paleokeittiön facebookiin. Joten, jos käytännön paleo ja vinkit kiinnostavat, niin mars tykkäämään! Linkit alla.

Paleokeittiön uutiskirje Paleokeittiö facebookissa

1 kommentti

 1. Päivitysilmoitus: Vielä viimeiset vuohenjuustot | Herkkusuu.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.