Gluteeniton, Joulu, Kananmunaton, Kasvikset, Lisukkeet, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Pikkelöidyssä punakaalissa (ja hampparin välissä) maistuu joulu!

Jotain kevyen rapsakkaa ja mausteisen etikkaista joulupöytään! Kaikkien raskaiden laatikoiden ja proteiinipitoisten ruokien tasapainottajaksi ja ruoansulatuksen avustajaksi.

Äippähän se alkoi pikkelöidystä punakaalista puhumaan ja minä lupasin sellaista meille jouluksi valmistaa. Hiukan arvoin joulumausteiden ja perinteisemmän pikkelöintiliemen välillä, mutta tartuin lopulta kanelitankoon, neilikkaan ja tähtianikseen. Jos joulu on vain kerran vuodessa, niin olkoon sitten kunnolla ja joulua joka puolella!

Onneksi valitsin joulumaut, sillä hyväähän siitä tuli. Ja vähän erilaista. Sellaista glögimäistä, mukavan rapsakkaa ja sopivan makeaa punakaalia, joka pitää purukaluston työllistettynä ja hampaanvälit puhtaina myös joulupyhinä.

Nesteeksi balsamiviinietikkaa laimentamaan valitsin Raikastamon karpalo-viinirypäle -pillimehua, joka sopii kokonaisuuteen paremmin kuin vallan hyvin. Vähän vahingossa kyllä, sillä omenamehua olin menossa ostamaan, mutta koska en valmismehuja sinänsä juo, niin tuntui hieman hullulta hankkia vajaan puolen litran vuoksi kokonaista tölkkiä. Pillimehuosastolla huomio kiinnittyi luomuiseen karpalo-rypälemehuun, joten sitä pari purkkia kainaloon ja kokeilemaan.

Nyt jälkeenpäin, valmista kaalia rouskutellessani tuli mieleeni, että jos hyvin helpolla haluaa päästä kanelitankoihin ja muihin perinteisiin joulumausteisiin kajoamatta, niin valmis glögijuomakin toiminnee nesteenä mainiosti.

Jos tuntuu, että nyt alkaa olla liikaa joulua pöydässä, niin jouluiset mausteet voi hyvin skipata ja maustaa punaiset kaali- ja sipulisiivut vain pippurilla. Ehkä vielä metsäisiä yrttejä mukaan, esim. tuoretta timjamia, joka antaa kivasti kontrastiväriä purppuraiseen kaaliin. Tulee kauniita purkkeja!

Pikkelöity punakaali toimii hienosti myös hampurilaisen välissä ja nyhtöpossun kanssa. Tietää, mihin joulupöydästä ylitse jääneen kaalin voi vaikka vuodenvaihdetta juhliessa tunkea. Silloin tosin ei välttämättä halua enää muistella mennyttä joulua, joten vähemmän jouluinen makumaailma saattaa olla paikallaan. Tosin ripaus glögiä nyhtöpossuhampparin välissä hieman houkuttaa… Taisin juuri keksiä rakettikemuihin sopivaa iltapalaa!

JOULUISESSSA LIEMESSÄ PIKKELÖITY PUNAKAALI

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.


Tämä resepti myös ladattavassa PALEOKEITTIÖN PARHAAT 25 -reseptivihkosessa.

Jouluisia kokkaushetkiä Sinullekin!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.