Gluteeniton, Joulu, Kananmunaton, Kasvikset, Lisukkeet, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, SEMIPALEO, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Paleoystävän jouluinen bataattilaatikko

Joulu on taas, joulu on taas, laatikot täynnä ruokaa!

En juurikaan jaksa innostua perinteisistä jouluruoista. Ainakaan niin paljoa, että niitä itse väsäisin. Syön kyllä. Kaikkea muuta, paitsi kinkkua. Koska perinteet.

Mutta jouluruoat, ja muutkin ruoat pienellä twistillä innostavat! Casserole Batata on Paleokeittiön ystäville jo vanha tuttu, mutta mites Casserole Batata Xmas version? Kohta sekin. Tuttu.

Bataattilaatikko taitaa olla yksi tämän joulun uusi suosikki. Sen verran on reseptiä tullut printtimediassa ja sähköisessä verkossa vastaan. Hyvä niin, sillä ainakin näin paleonäkökulmasta bataatti pesee perunan. Ei ehkä ihan 6-0, mutta jos vaikka 6-3?

Bongasin inkiväärisen bataattilaatikon ohjeen Yhteishyvän ruokalehdestä. Kuulosti sen verran jännältä, että pakkohan sitä oli päästä testaamaan. Vähän paleoviilaa ja -hiontakonetta heilutellen.

Onneksi kokeilin, sillä inkiväärillä ja kanelilla maustettu, gluteeniton laatikko maistui myös muille kuin emännälle. Maistuipa sen verran hyvin, että päätynee meillä ihan joulupöytään saakka.

Hiukan tosiaan hioin alkuperäistä reseptiä paleoystävällisempään suuntaan. Enemmänkin olisi voinut viilata. Ehkä ensi kerralla.

Vaihdoin mannasuurimot kvinoaan, jolloin laatikosta voivat nauttia myös gluteenittoman linjan tontut. Tavissiirappikin vaihtui vaahteraiseen.

Paleoystävän bataattilaatikko taipuu helposti myös maidottomaksi. Vaihda vain kuohukerma serkku kookoksiseen.

BATAATTI-INKIVÄÄRILAATIKKO

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.


Tämä resepti myös ladattavassa PALEOKEITTIÖN PARHAAT 25 -reseptivihkosessa.

Ripottelin laatikon päälle joulukoristeeksi pieniä punaisia jalokiviä eli aina niin kauniita granaattiomenansiemeniä. Karpalo olisi ehkä kuitenkin ollut hapokkaampana sopivampi vaihtoehto. Vaikka granaattiomenastakin kirpeyttä löytyy, niin mukana on myös makeus eli homma menee vähän torta på torta. Laatikko toimii mainiosti myös nakuna!

Mausteisempaa joulunodotusta Sinulle!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.