Liha, Reseptit, TÄYSPALEO
Comments 14

Casserole Batata

Syksy, ja kohta talvikin, ovat todellakin hiipineet Paleokeittiöön. Tuoreet salaatit odottavat seuraavaa kesää. Lämmittävät uuniruoat ovat taas kuuminta hottia! Onneksi myös suhteellisen helppoja. Ja niistä riittää pidempään =)

Muutama viikko sitten tuli heitettyä samaan vuokaan jauhelihaa ja bataattia. Ihan hyväähän siitä tuli, mutta tämän kauden vuokaruokien ykköspaikalla keikkuu edelleen ja vähän yllättäen tajuton kesäkurpitsavuoka. Tämä meni vähän mashiksi. Ehkä olisi pitänyt ottaa hitusen aiemmin laatikko uunista ulos. Tai sitten lievä muusimaisuus vaan kuuluu bataatin makeaan luonteeseen

JAUHELIHA-BATAATTIVUOKA

  • ~700-800 g bataattia
  • ~400 g jauhelihaa
  • 1 isohko sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • mausteeksi suolaa, rouhittua mustapippuria, chili- ja inkiväärijauhetta sekä tuoretta persiljaa
  • kookosöljyä vuoan voitelemiseen

Munamaito

  • 4 dl kookosmaitoa
  • 2 munaa
  • ~1/2 tl suolaa

Kuori ja viipaloi bataatit ohuiksi viipaleiksi. Paista jauheliha ja sipuli. Lisää mausteet. Vatkaa munamaito valmiiksi.

Voitele vuoka kookosöljyllä. Lado pohjimmaiseksi kerros bataattiviipaleita. Levitä päälle jauheliha-sipuliseosta. Toista sama vielä pariin otteeseen tai kunnes raaka-aineet ovat loppu. Tee päällimmäinen kerros bataattiviipaleista.

Kaada vuokaan munamaito ja kypsennä 200 asteisessa uunissa ~40-45 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa kokeilla välillä. Välillä voi myös painaa päällimmäisiä bataattiviipaleita syvemmälle munamaitoon.

Tarkoitus oli lisätä persiljasilppu jo jauhelihan sekaan, mutta hups, se unohtui, joten silppuin tämän mahtiyrtin vasta valmiin vuoan päälle. Toimi ihan loistavasti näinkin ja toi kivasti vuokaan väriä.

Enjoy your Casserole Batata, my Friend! =)

14 Comments

  1. Anna E says

    Hei! Astuttiinpa tänään miehen kanssa ekaa kertaa paleoruokavalion tielle, iltaruokana tämä herkku. Kyllä maistui, kiitos reseptistä!

    • Tervetuloa mukaan paleoistien alati kasvavaan joukkoon, Anna ja mies! Kiva kuulla, että bataattivuoka maistui =)

      • Pilkoin bataatteja, porkkanaa, purjoa, sipulia ja selleria, ja laitoin pataan maapahkinaoljyn kanssa. Sekaan intialaisia mausteita, paljon korianteria, valkosipulia ja kookosmaitoa. Tama oli vahan hataisesti tehty, ja aineksilla ”mita kaapista loytyi”. Oli kylla tosi hyvaa, mutta ehka ensi kerralla siihen voisi lisata jotain, mika tasapainottaisi sita makeutta… Ideaa?

        • Exotic casserole batata! =)

          Joo, toi bataatin makeus häiritsee usein itseänikin. Ehkä sinne pitäisi tuupata jotain palsternakkaa korvaamaan osan bataateista…? Tai jotain muuta juuresta. Palsternakka nyt tuli mietona mieleen.

          • Joo, ja kun sinne lisasi viela porkkanaa, siita tuli tuplamakeeta! Vahan katselin nauriksia kaupassa, mutten ostanut. En tieda, voishan sinne kai heittaa sekaan pilkottua kaaliakin? Tai kesakurpitsaa? Jatkan kehittelya :-)

  2. Ps unohtui sanoa, etta kaytan bataattia kun teen kambotsealaista currya :-) Kokeilepa jos tykkaat curreista!

    • Curryt eivät ole vielä ehtineet Paleokeittiöön. Tai emäntä ei ole vielä ehtinyt Intiaan(???) =D Olen näissä etnisissä keitoksissa perehtynyt enemmän itänaapurin tarjontaan. Tämän viikon vietän Unkarissa ;)

      • Tein juuri asken uuden satsin tata itamaista bataatticurrya :-)
        Hyvaa Unkaria sinne!

  3. j says

    Olen pidemmän aikaa ollut kyllästynyt tavalliseen perunalaatikkoon, vaikka hyvä perusruoka onkin. Nyt kokeilin tätä bataattilaatikkoa ja rakastuin ohjeeseen! Oli todella hyvää, kiitos! Jaksaa tämän voimin treenata tänään!

  4. Simo says

    Hässäkkä on uunissa. Tein 2x annoksen.

    Spice up! kookosmaito oli sen verran kiinteetä ettei se valunut keon päältä väleihin vaan jouduin sörssäämään koko annoksen sekaisin :( Eli olisi pitänyt kaataa sitä jo latomisvaiheessa tuonne vähän niinkun lasagnessa.

    • Kai vatkasit munat ja kookosmaidon munamaidoksi ensin, SImo? ;) Heh, vähän huono ohje kun en ole erikseen maininnut, että näin pitäisi tehdä =D

      Mun kookosmaito on jo lähtökohtaisesti juoksevaa, mutta purkin ravistelu tekee siitä yleensä notkeampaa. Purkin seisoessa kun tahtoo vesi erottautua muusta massasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s