Liha, Reseptit, TÄYSPALEO
Comments 3

Tajuton kesäkurpitsa vuokaan

EDIT 14.7.2016: Tsekkaa myös päivitetty, entistäkin maukkaampi versio kesäkurpitsavuoasta!

Jättiläismäinen, luomutuotettu kesäkurpitsa asteli isukin kainalossa ovesta sisään! Puolikkaanakin sillä oli painoa miltei puolitoista kiloa. Siinä sitä sitten käsissä pyöriteltiin ja ihmeteltiin, jotta mitäköhän tälle tekisi.

Kesäkurpitsa on Paleokeittiössä suhteellisen uusi ja hieman ongelmallinenkin tulokas. Vaikka olen siitä paria eri ”pastaa” jo kokkaillutkin, niin olen sen kanssa aina vähän pihalla. Olin. En ole enää ;)

Kesäkurpitsa, sen enempää kuin munakoisokaan, eivät kuulu mun lempikasviksiin. Mutta niin se vaan lempi leimahti! Melko mitättömästä ja mauttomasta pötkylästä syntyi jotain aivan tajutonta! Joku sitä ehkä lasagneksikin kutsuisi, mutta josko puhuttaisiin taas asioista niiden oikeilla nimillä. Eli jauheliha-kesäkurpitsavuokaanhan tämä vihreä jättiläinen upposi kivasti. Jopa melkein kokonaan.

JAUHELIHA-KESÄKURPITSAVUOKA

 • ~400 g jauhelihaa
 • ~1 kg kesäkurpitsaa
 • 1 sipuli
 • 1 prk yrttimaustettua tomaattisosetta
 • 2 valkosipulinkynttä
 • luraus kookosmaitoa
 • kirsikkatomaatteja
 • mausteeksi suolaa, mustapippurirouhetta, paprika- ja chilijauhetta
 • oliivi- ja kookosöljyä
 • (tarjoiluun pecorino -raastetta)

Silppua sipuli kuutioiksi. Paista sipuli ja jauheliha. Mausta suolalla, mustapippurirouheella, paprika- ja chilijauheella. Lisää pannulle jauheliha-sipuliseoksen sekaan purkillinen tomaattisosetta sekä puristetut valkosipulinkynnet. Hauduttele hetki ja lorauta hieman kookosmaitoa mukaan pyöristämään makuja. Tarkista maku. Suolaa saa kastikkeessa olla hieman runsaammin, jotta kesäkurpitsa ei syö kaikkea suolaisuutta.

Viipaloi kesäkurpitsa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voitele vuoka kookosöljyllä ja lado ensimmäinen kerros kesäkurpitsaviipaleita niin, että pohja peittyy. Lisää päälle kerros jauhelihakastiketta. Toista sama vielä pari kertaa. Voitele päällimmäinen kesäkurpitsakerros oliiviöljyllä ennen kuin lisäät viimeisen kerroksen jauhelihakastiketta.

Tuikkaa koko komeus 200 asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi. Vähennä lämpö 175 asteeseen ja lisää samalla päälle puolitetut kirsikkatomaatit. Jatka kypsentämistä ~20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen nauttimista. Kesäkurpitsasta irtoaa jonkin verran nestettä, joten ei kannata pelästyä, jos vuoka näyttää uivan nesteessä.

Jos paleopipo on sopivan löysällä, niin nautinnon kruunaa aivan varmasti annoksen päälle raastettu pecorino- tai parmesanjuusto.

Helppoja kokkaushetkiä Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

3 Comments

 1. Liisa says

  Hei! Löysin sun blogin kaksi viikkoa sitten ja oon kokeillut jo ainakin viittä reseptiä. Ruuat on ihanan arkisia ja niiden kokkailu on rentoa, ei travitse liikoja kikkailla. Tää kesäkurpitsavuoka on mun ehdoton lemppari! Mulla on jo pitkä lista reseptejä joita täytyy täältä kokeilla. Kiitos blogistasi! Keep on posting :)

  • Kiitos kannustuksesta ja positiivisesta viestistäsi, Liisa! Kiva kun löysit Paleokeittiöön! =)

   Terkuin,
   iloinen emäntä =)

 2. Päivitysilmoitus: Taapero tykkää osa 3: jauheliha-kesäkurpitsavuoka | Tunnelmallisia makuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.