Gluteeniton, Kananmunaton, Liha, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, Suosituimmat, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Uusintana tajuton kesäkurpitsavuoka – Mukana MORE MAKU!

Tajuton kesäkurpitsavuoka on noussut vuosien saatossa yhdeksi Paleokeittiön suosituimmaksi reseptiksi. Enkä ihmettele. On helppoa, hyvää ja terveellistäkin, aika pitkälti aidoista raaka-aineista kasattu vuokaruoka. Aidoilla raaka-aineilla tarkoitan lähinnä aineksia, joihin ei ole lisätty tai joista ei ole otettu pois mitään. Sellaisena kuin luonto ne kasvatti. Vielä kun tomaattisoosit keittelisi itse kokoon ;)

Alkuperäinen resepti on jo lähes kolmen vuoden takaa. Se on hyvä perusresepti. Halusin kuitenkin päivittää perusreseptiä heijastamaan enemmän omaa, tämän päivän ruoanlaittoa. On kolmessa vuodessa emäntä kasvanut, kehittynyt ja mennyt eteenpäin! Tai no, fyysinen koko on aikalailla samaa kaliiperia kuin aiemminkin. Suurimmilta osin ;)

On itse asiassa aika hienoa huomata oma kehitys ja ajatusmallien muutos matkan varrella. Pitkälle ollaan tultu vuosista, jolloin pääosassa olivat kalorit ja makroravinteet.

Näiden jälkeen tuli vapauttava paleo, joka on sekin vapautunut vain entisestään. Olen valmis tekemään enemmän kompromisseja kuin ennen. Maukkaan ruoan nimissä.

Paleoviitekehys on ja pysyy, mutta poikkeamat eivät aiheuta pahaa mieltä. Balanssi. Se on asia, jota tänä päivänä kuulutan!

Olen nimittäin vuosien saatossa ymmärtänyt, että ruoka ei ole pelkkää polttoainetta, eikä ravinteitakaan. Myös terveellisestä ruoasta voi ja PITÄÄ nauttia! Ajoittain se vaatii vähän enemmän vaivaa, mutta on vaivan arvoista.

Jahas, taisin eksyä kesäkurpitsavuoasta hieman saarnauksen puolelle. Joskus sitäkin on ikävä. Saarnausta. Valmentajan rooli istuu tiukassa.

Siis lisää kasviksia ja vähän pekonia → enemmän makua! Siinäpä oikeastaan tiivistetysti se, mitä kesäkurpitsavuoalle on tuunatessa tapahtunut. Ja vähän tuoretta yrttiä sekä parmesaania.

Tavanomainen, tomaattipohjainen jauhelihakastike on saanut häivähdyksen lisää Italiaa italialaisen jauhelihakastikkeen, ragu alla bolognesen myötä. Ei enää pelkkää sipulia ja jauhelihaa vaan myös porkkanaa, selleriä ja possua! Vain valkoviini puuttuu. Olisin varmasti sitäkin joukkoon lurauttanut, jos olisin raaskinut pullon korkata. En raaskinut. Hippasen jäi vielä kehitysvaraa ;)

Valmistusprosessi on edelleen yksinkertainen. Valmista bolognese -kastike, viipaloi kesäkurpitsat, lado vuokaan ja pistä uuniin. Syö samantien ja lämmitä seuraavana päivänä pannulla.

KESÄKURPITSAVUOKA RAGU ALLA BOLOGNESE

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.


Tämä resepti myös ladattavassa PALEOKEITTIÖN PARHAAT 25 -reseptivihkosessa.

Eihän se lautasella kovin kauniilta näytä, mutta who cares hei?! Pääasia, että maistuu! Ja eikö tällainen vähän rosoinen ja rustiikkinen kotikokkaus ole nyt muutenkin in ;)

Vatsakin tulee täyteen. Ainakin jos emännän tapaan vetää kolmasosa vuokaa kerralla. Koska… niin hyvää!

Maistuvia kesäkokkauksia myös Sinulle!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.