Liha, Makkara, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Paleopyttistä kahdella tapaa

Vuonna yksnolla ja yksyks oli rekkiksen paleospydäri Paleokeittiössä suurta huutoa. Sittemmin on rekkamiehen ykkönen jäänyt vähentyneen paprikan, omenan ja tomaatin käytön myötä vähän unholaan…

Kunnes tuli syksy 2013 ja päivitti pyttiksen uuteen uskoon! Paprika ja omena vaihtuivat bataattiin (joka taas taukoilun jälkeen näyttää maistuvan muodossa, jos toisessakin) ja Pajuniemen E250 luomunakki Vatajan lisäaineettomaan vastaavaan. Nakkipyttis on helppoa ja hyvää, mutta jauhispyttis vielä parempaa! Mun mielestä.

PALEOPYTTIPANNU BATAATISTA (3 annosta)

  • sopivasti bataattia
  • paketti Vatajan lisäaineettomia luomunakkeja tai 400 g jauhelihaa
  • iso sipuli
  • tuoretta persiljaa
  • maustamiseen himalajansuolaa, rouhittua mustapippuria sekä hieman tulisuutta cayennepippurista tai chilijauheesta
  • paistamiseen kookosöljyä

Nakkiversion ensimmäiseen erään piilotin myös sellaista uutta tuttavuutta kuin juuripersiljaa. Kuvittelin sen maistuvan persiljalta, mutta maku olikin yllättävän… juurekas. Loput juuripersiljasta taisi päätyä mehuksi.

Pilko kuorittu bataatti kuutioiksi. Ruskista jauheliha ja kuullota silputtu sipuli. Myös nakkeihin olen hakenut hieman väriä ja lisää makua etukäteen pannulta. Laita suolalla, pippurilla ja chilillä maustettu jauheliha/nakit ja sipulit sivuun.

Paista bataattikuutioita kookosöljyssä kasarissa niin, että saavat sinne tänne hieman väriä. Lisää mukaan tilkka vettä, pistä kansi päälle ja hauduta bataatit kypsiksi. Parempaa tulee, jos jaksaa paistaa bataatit kypsiksi, mutta haudutus taikoo bataatinpalasista hetkessä pehmeitä.

Lisää valmiiden bataattikuutioiden sekaan jauheliha-/nakkisipuliseos. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita ja tuore persiljasilppu. Kyytipojaksi kelpaa hyvin se perinteinen eli paistettu kananmuna. Nauti ja lämmitä seuraavana päivänä pannulla uusi annos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.