Pirtelöt, Reseptit, TÄYSPALEO
Comments 3

Pirtelö Peach melba

Kuinka käsintehty balilainen raakasuklaa ja persikkainen kefiiripirtelö liittyvät toisiinsa? Eivät oikeastaan mitenkään… paitsi pienen mutkan kautta ;)

TehoPaleo30 -ryhmässä vedellään viimeistä viikkoa, jonka kunniaksi asetin itselleni henkilökohtaisen haasteen. Viime viikkoina erilaiset suklaiset viritelmät ovat vallanneet huolestuttavissa määrin Paleokeittiön. Tarjolla on ollut jos jonkinlaista kaakaopohjaista herkkua aina paleoliittisista suklaamuffinsseista erilaisiin suklaapirtelöihin ja raakapuuroihin. Tämä tavallista suurempi mieltymys suklaisiin makuihin alkoi kalvaa mieltä siinä määrin, että päätin pistää homman hetkeksi seis kieltäytymällä viimeisen TP30 viikon ajan kaikista suklaisista viettelyksistä.

Kuinka sitten kävikään? Samana päivänä kun olin lupaukseni julkistanut tipahti postilaatikkoon iHerbin toimitus, josta paljastui myös tämä, balilainen 250 gramman suklaakimpale, jonka tilaamisen olin autuaasti unohtanut. Siellä se nyt kaapissa kovasti huhuilee perääni. Haastetta herui astetta enemmän kuin olin ajatellut, ja saan käyttää koko tahdonvoimani, jotta en käy kauniiseen rasiaan käsiksi. Noh, ehtiihän sitä ensi viikollakin. Nyt on vielä muutaman päivän ajan tyytyminen kauniin rasian katseluun. Ja haaveiluun =)

Eikö vielä selvinnyt, mitä tekemistä Peach melballa ja rasiallisella raakasuklaata on keskenään? Taisin vetää mutkan pitkäksi =D

Koska suklaisiin pirtelöihin ei nyt ole koskemista, on ne luonnollisesti korvattava jollakin muulla. Tässä vaiheessa kuvaan mukaan astuu persikkainen pirtelö Peach melba. Eihän se suklaata kauheasti muistuta. Se ei muistuta suklaata ollenkaan. Mutta siinäpä pointti piileekin! Tällä viikolla Paleokeittiössä tarjoillaan kaikkea muuta, paitsi kaakaota! Hyvää se on tämäkin =)

PERSIKKAINEN PIRTELÖ PEACH MELBA

 • reilu 1 dl kookoskefiiriä (tai kookosmaito/-kermaa)
 • 2 dl chia -hyytelöä (1 rkl chia -siemeniä + 2 dl vettä)
 • 1 persikka tai nektariini
 • ohut viipale sitruunaa
 • ~100 g vadelmia
 • ~1 dl proteiinijauhetta
 • 1/2 tl vaniljajauhetta
 • himalajansuolaa
 • (tarvittaessa 1/2 banaani tai muuta makeuttajaa)
 • (hippunen kanelia)

Kaikki ainekset taas tehosekoittimeen ja pehmeäksi pirtelöksi! Proteiini- ja vaniljajauheen voi korvata myös vaniljanmakuisella proteiinilla. Proteiinilisän voi hyvin jättää myös kokonaan pois.

Banaani on oiva pirtelön kuin pirtelön makeuttaja. Tosin banaanin maku puskee aika voimakkaasti läpi vieden tavallaan pohjan koko Peach melbalta. Jos pipo ei olisi tällä hetkellä niin tiukalla, niin korvaisin ehkä banaanin b-grade vaahterasiirapilla.

3 Comments

 1. Siiri says

  Apua mikä herkkusuklaa, pakko mennä heti päivittelemään Iherbin ostoskoria. :D

  • Herkkusuklaa ei kyllä itse asiassa ollut yhtään niin herkkua kuin ajattelin =(. Tuskin tulee enää toistamiseen tilattua. Parempiakin vaihtoehtoja löytyy! Eikä mikään tietystikään vedä vertoja itse valmilmistetulle raakasuklaalle ;)

   • Siiri says

    Okei kiitos kommentista, taidan sittenkin jättää tilaamatta ja kokeilla ennemmin sitä itse valmistamista. ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.