Long time, no recipes! Ja nytkin ihan pikainen postaus sillä aikaa kun jouluinen Paleoystävän bataattilaatikko paistuu uunissa.
Persimon -kausi käy kuumimmillaan. Joskus näitä makeita hedelmiä tulee hamstrattua muutama liian monta ja jokunen alkaa uhkaavasti lähestyä viimeistä käyttöpäiväänsä. Kuinka ylikypsyyden rajoilla olevista hedelmistä ja vihanneksista pääsee helposti eroon? No nakkaamalla ne tehosekoittimeen pikaisesti nauttittavaksi pirtelöksi tai mehupuristimeen ehkä vieläkin nopeammin juotavaksi mehuksi!
Emännän rakas tehosekoitin on par`aikaa telakalla, joten vaihtoehdoksi viimeisiä vetelevän persimonin tuhoamiseksi jäi jälkimmäïnen. Tosin persimonin hedelmäliha on sen verran sileää, että mehukin meni melkein pirtelöstä.
Mutta tulipa maukasta mehua! Pistin vain persimonin kaveriksi kaapista löytyneen, raikkaan vihreän omenan kera sitruunan (ja inkiväärimehun) tasapainottamaan makeutta. On aina yhtä yllättävää, kuinka maukkaita kombinaatioita jämistä syntyy! Ihan vahingossa. Matkaan tarvitaan vain ripaus rohkeutta ;)
PIRISTÄVÄ PERSIMONMEHU
1 annos (~2 dl)
- 1 kypsä persimon
- 1 vihreä omena (Granny Smith)
- ½ pieni sitruuna
- (pala tuoretta inkivääriä tai valmista inkiväärimehua)
- ripaus suolaa
- Kuori omena (jos ei luomua) ja sitruuna (+ inkivääri). Paloittele mehupuristimen mentäviksi paloiksi ja pistä puristimeen.
- Nauti heti tuoreeltaan tai säilö lasipulloon jääkaapissa.
Jos juoksevampi tai laimeampi mehu on enemmän mieleen, niin vettä vaan sekaan. Samoin vettä sekaan, jos pistät hedelmät mehun sijaan pirtelöksi tehosekoittimessa.