Tähän väliin pikainen postaus makean ystäville. Tämä on taas tällainen hauska päivä. Puuhaan kaikkea muuta kuin mitä pitäisi, joten päivän kakku odottelee edelleen leipojaansa!
Marketista tarttui eilen mukaan kaksi tällaista kaunokaista, pehmeää ja makeaa persimonia. Tänään sitten pohdin, jotta mitähän näille oikein tekisi…
Pirtelö on helppo ja yleensä aika varma ratkaisu, joten sitä siis. Kaveriksi appelsiinia, vähän raikastavaa sitruunaa ja ajankohtaan sopivaa kanelia. Intialainen voikana on parhaillaan jogurttimarinadissa tekeytymässä, joten kookosmaidon sijaan päätin hyödyntään jäljelle jäänyttä luomuluonnonjogurttia, jotta sitä ei tarvitsisi tällä kertaa heittää viikon päästä menemään. Sitä tavallista, turkkilaista notkeampaa. Koska kaunis voikana vaatii sitä. Hiukan vielä suolaa korostamaan makuja ja tasapainottamaan makeaa. Ja vähän vettä notkistukseen. Heraproteiiniakin tuuppasin mukaan, jotta nälkä pysyisi loitolla kauemmin.
Siinäpä se! Makean makoisa pirtelö, josta riittää hyvin pariinkin annokseen.
HEDELMÄISEN MAKEA PERSIMON -PIRTELÖ
1-2 annosta
- 1 kypsä (pehmeä) persimon
- 1 appelsiini
- sentin siivu sitruunaa (ilman kuoria)
- 1 dl maustamaton jogurttia (tai kookosmaitoa)
- ripaus kanelia ja suolaa
- hieman vettä notkistamiseen
- (pari rkl maustamatonta heraproteiinia)
Kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sileäksi. Koristele kanelilla ja mehiläisen siitepölyllä. Nauti lasipillillä!