Juomat, Reseptit, TÄYSPALEO
Comments 2

Paleokeittokirjaa ja voikahvia Thomaksen tapaan

Perrrrjantai on taas täällä tänään! Tänään on myös se päivä, jolloin kannattaa käydä tilaamassa Paleokaupasta Thomas Rode Andersenin Paleokeittokirja, jos haluaa samalla lahjaksi Michael Pollanin Oikean ruoan ohjeet -pokkarin. Paleokeittokirjaa saa kyllä edelleen aina vuoden loppuun saakka kamppishintaan Paleokaupasta, mutta viimeiset pokkarit lähtevät jakoon tänään =)Pistetäänpä aiheeseen sopivasti liittyen vihdoinkin pihalle paranneltu versio voikahvista. Kiitos ohjeesta kuuluu Paleokeittokirjan kirjoittajalle, Thomas Rode Andersenille, joka antoi kivan pienen vinkin entistä ”kermaisemman” tai pehmeämmän bulletproof coffeen eli suomalaisittain voi- tai rasvakahvin valmistukseen.

BULLETPROOF COFFEE à la THOMAS

 •  2 cups of coffee
 • 2 tablespoons (at least) of grass-fed, unsalted butter
 • 1-2 tablespoons of MCT oil
 • a teaspoon of cold pressed, virgin cocoa fat

All mixed pre heated in a blender.

Näin kuului ohje alkuperäisessä muodossa eli pikaisesti suomennettuna kaksi kuppia kahvia, 2 rkl voita, 1-2 rkl MCT-öljyä ja ”se salainen ainesosa” eli 1 tl kaakaovoita. Yummy! Niin pehmeää ja kermaista, eikä pieni kaakaon vivahdekaan heti aamutuimaan yhtään haittaa tee =)

Mä jäin kerrasta koukkuun eli saatuani tämän ohjeen ei ole Paleokeittiössä enää muuta voikahvia nähtykään! Tosin muokkasin ohjetta hieman paremmin omiin oloihin sopivaksi.

VOIKAHVI EMÄNNÄN TAPAAN

1 annos

 • reilu 1 tl luomupikakahvia
 • reilu 1 tl CocoVin kaakaovoita
 • reilu 1 tl gheetä eli kirkastettua voita (tai meijerivoita, jos ei kirkastettua satu olemaan)
 • 1 tl CocoVin kookosöljyä (tai MCT-öljyä, jos sattuu olemaan)
 • ~2,5 – 3 dl kiehuvaa vettä
 • (ripaus ruokasoodaa hampaille)

Kaikki ainekset tehosekoittimeen noin 20-30 sekunniksi, kahvi kuppiin, Paleokeittokirja käteen ja nautiskelemaan!

Voikahvia voi myös maustaa ja buustata tarpeen mukaan. Alakuvassa Thomas Roden, ei uusin, mutta uudempi kirja ehdalla tanskankielellä sekä vaniljarouheella maustettu voikahvi. Lisää voikahvin tuunausvinkkejä aiemmassa postauksessa.

Palaan myös antamaan hieman esimakua tuosta Thomaksen uudemmasta resepti- ja treenikirjasta heti kun aika sallii. Mulla olisi myös yksi ylimääräinen Paleokeittokirja tanskankielisenä, jonka lahjoittaisin mielelläni sellaiseen kotiin, jossa kieli taipuu sen verran, että siitä iloa ja hyötyä on. Ota yhteyttä ja kerro, jos sinä koet olevasi sellainen henkilö!

Osan voimakahvin raaka-aineista tarjosi CocoVi.

2 Comments

 1. Laura says

  Oih, mielellani ottaisin kayttooni (ei siis kirjahyllyyni :) ) tuon Thomaksen kirjan. Asun Norjassa, joten tanskan kieli sujuu kirjoitettuna :)

  • Moikka Laura! Mielelläni toimitan sulle kirjan Norjaan postimaksujen hinnalla. Jos olet edelleen kiinnostunut, niin ota yhteyttä meilitse tai yhteyslomakkeen kautta (linkki ylänavigaatiopalkissa).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.