Juomat, TÄYSPALEO
Comments 6

Kuppi VOI-ma-KAHVIA, kiitos!

Voimakahviin voita! Ja taas jaksaa jatkaa!

Jokaisella kahvinkittaajalla on varmasti omat tapansa ja mieltymyksensä nauttia kuuma kupillinen tai useampi tätä nestemmäistä mustaa kultaa. Itse en ole kovinkaan tarkka kahvistani, mutta tiettyihin rutiineihin omakin kahvinjuontini pohjaa. Juon 1-2 normaalia, vai pitäisikö sanoa pientä kupposta päivässä. Aamukahvi on vakio ja iltapäivällä kulautan toisen kupposen, jos tarve vaatii ja siltä tuntuu. Jossain vaiheessa olin mieltynyt isoihin kupposiin, mutta aika pian totesin, että big too much!, ja palasin regular -kuppien pariin. Arjessa suosin luomupikakahvia. Ja kookosmaitoa. Jos kumpaakaan ei ole saatavilla, niin juon sitä, mitä saatavilla on.

Aamukahvini haluan valmistuvan suhteellisen nopeasti ja vähällä vaivalla. Yksinkertainen on nopeaa ja helppoa; vesi vedenkeittimeen, kuppiin yksi reilu teelusikallinen pikakahvijauhetta ja hieman ruokasoodaa. Päälle hetken aikaa seisonut kuuma vesi ja luraus kookosmaitoa perään.

Voikahvi on niittänyt mainetta maailmalla jo jonkin aikaa. Bulletproof coffee lienee se ensimmäinen aito ja alkuperäinen brändätty voikahvi. Luodinkestävän kahvin valmistukseen voit tutustua tarkemmin täällä.

Olen jalostanut oman voikahvini astetta pidemmälle ja siksi kutsun sitä voikahvin sijaan voimakahviksi. Voimakahvi on hyvä vaihtoehto treenibuusteriksi tai välipalaksi silloin, kun seuraavaa ateriaa joutuu jonkin aikaa odottamaan. Kahvi supressoi nälkää ja oman oletukseni mukaan rasvakomponentti kahvissa vahvistaa vaikutusta. Kannattaa huomata, että tämä ei ole aina ainoastaan positiivinen asia. Koska pelkällä kahvilla ja voilla ei elä. Fyysinen keho tarvitsee paljon muutakin voidakseen hyvin. Ja koska jatkuvalla kahvinkittaamisella voidaan valheellisesti ohittaa kehon nälkäsignaalit, niin saattaapa helposti käydä niin, että se oikea ruoka, ja hyvinvoinnin ja terveyden kannalta oleelliset ravintoaineet jäävät väliin.

En demonisoi kahvia. Kahvi on nautintoaine ja yksi elämän pienistä ja suhteellisen edullisista iloista. Yritän vaan sanoa, että kohtuus kaikessa, niin paremmin menee!

Voimakahvini on kehittynyt hiljalleen siihen pisteeseen, missä se tänä päivänä on. Tänään se näyttää vielä tältä, viikon päästä jo ehkä joltain ihan muulta.

PALEOEMÄNNÄN VOIMAKAHVI

Peruskomponentit

 • reilu tl luomupikakahvia
 • ~2,5 dl kuumaa vettä
 • nokare kirkastettua voita (tai tavallista)
 • 1-2 tl CocoVin kookosöljyä
 • ripaus ruokasoodaa

Voimakomponentit

Makukomponentit

Kaikki ainekset tehosekoittimeen ja puoleksi minuutiksi nupit kaakkoon. Done and ready to be enjoyed!

Millainen on sun voimakahvisi?!

Kerro parhaat vinkkisi kommenteissa tai facebookissa!

Paleokeittiö facebookissa Paleokeittiön uutiskirje Paleokeittiö pinterestissä
Osan voimakahvin raaka-aineista tarjosi CocoVi.

6 Comments

  • Hampaiden takia. Kahvi värjää mun hampaat herkästi ja pieni ripaus ruokasoodaa estää värjäymät. Alkalisoi myös siinä samalla hieman hapanta kahvia, mutta pääsyy on noi hampaat =)

   • Siissu says

    Kiitos vastauksestasi! Joka päivä oppii jotain uutta :)

 1. marikaharriet says

  Moi! Oletko huomannut, että Roskatiede -blogi on linkannut tämän juttusi omaansa, jossa sanoo, että tämä juoma on terveysriski ja haukkuu paleoruokavalion, sekä ravintovalmentajat…

  • Juu, huomasin kyllä, mutta kiitos vielä viestistä, Marikaharriet!

   Musta juttu oli hauska! Naureskelin täällä itsekseni sitä lukiessa =D Tarkoitus oli omalta osaltani selventää muutamaa juttua, mutta en ole vielä ehtinyt. Palaan aiheeseen Paleokeittiön facessa jossain sopivassa vaiheessa =)

   • Kirjoita ihmeessä palautetta tuonne. En tykkää koko blogista, koska se on niin negatiivinen ja bloggaaja ilkeä. Joskus tulee kuitenkin kurkattua, että mitä se nyt kaivelee…muutama ihan hyväkin juttu, mutta esim. kilpirauhasasioissa aivan hakoteillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.