Makeat herkut, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Sen tietää…

…kun sitä on saatava! Tarkoitan tietysti suklaata. Ja kun suklaata ei ole saatavilla silloin, kun sitä on saatava, niin on sitä tehtävä! Onneksi raakasuklaan valmistus on helppoa ja melko nopeaakin, jos vaan sattuu muutamia perusaineksia löytymään kaapin perältä. Itselläni näitä onneksi on miltei aina ulottuvilla. Eikä suklaanhätään tarvita oikeastaan kuin kahta perusraaka-ainetta; raakakaakaojauhetta ja kookosöljyä tai kaakaovoita tai kaakaomassaa. Kaakaomassa on mun mielestä oikeastaan valmista suklaata jo sellaisenaan. Mutta kaikki muu on siis jo pelkkää hifistelyä =D

En ole tehnyt raakasuklaata naismuistiin! Siihen on oikeastaan kaksi syytä. On ollut helpompi napata kaupasta valmis tummasuklaalevy ja toisaalta TehoPaleo™ teki tehtävänsä. Onnistuin vieroittautumaan suklaa- ja riisikakkukoukusta. Viimeisen parin kuukauden aikana en ole syönyt yhtä ainutta riisikakkua ja sortunut ostamaan vain pari suklaalevyä. Nekin lähinnä jälkkärintäydennystarpeisiin. Mutta torstai -iltana iski sellainen suklaanhimo, että kaivoin suklaanvalmistusaineet kaapista ja tekaisin hätään pikaista helpotusta. En muistanutkaan, kuinka hyvää itsetehty raakasuklaa on!

Vaikka ei tästä aivan täydellistä tullut. Koska päätin ensimmäistä kertaa ever kokeilla raakasuklaan valmistusta carob -jauheesta. Carobin kun pitäisi olla hyvä korvike raakakaakaolle. Mun mielestä se ei sitä kuitenkaan ollut; aivan liian makeaa eikä tarpeeksi suklaista! Siitäkään huolimatta, että käytin rasvana kookosöljyn ohella kaakaovoita. Lopulta päädyin lisäämään hieman myös raakakaakaojauhetta sekä macaa taittamaan makeutta. Kun tummaan tottuu on vaikea vaihtaa vaaleampaan!

EMÄNNÄN HÄTÄINEN RAAKAHASSELSUKLAALEVY

  1. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa.
  2. Lisää sulan rasvaseoksen joukkoon kaikki jauheet sekä hieman suolaa. Sekoita tasaiseksi, maista ja viilaa maun mukaan.
  3. Pieni veitsellä rouheasti hasselpähkinät sekä gojimarjat.
  4. Vuoraa sopivan kokoinen lautanen tai muu alusta esim. alumiinifoliolla ja kaada nestemmäinen massa folion päälle.
  5. Ripottele päälle pähkinä-goji-kaakaorouheseos.
  6. Anna jähmettyä jääkaapissa ja murra sopiviksi suupaloiksi. Säilytä tarvittaessa jääkaapissa. Eivät yleensä siellä kovin kauan säily ;)

Suloisen suklaisia hetkiä Suomen epävakaiseen suveen!

Paleokeittiö facebookissa Paleokeittiön uutiskirje Paleokeittiö pinterestissä
Suurimman osan hätäsuklaan raaka-aineista tarjosi CocoVi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.