Juhannus, Kasvikset, Lisukkeet, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Uusintana kesän kirkas perunasalaatti

Keskikesän juhla oli ja meni, mutta kesää ei vain kuulu. Ainakaan ilmojen, ja etenkään lämpömittarin puolesta. On kylmää sisällä ja ulkona. Mutta yritetään olla masentumatta ja nautitaan kesäherkuista ruokapöydässä! Edelleen uskon, että kyllä se sieltä tulee… helteinen heinäkuu. Kesäkuu on jo menetetty.

Juhannusviikonlopulta ja viime päiviltä vielä yksi nosto arkistojen kätköistä. Nimittäin kesän kirkas perunasalaatti syystä, että tämä, jos joku on kesäruokaa parhaimmillaan!

Uusia perunoita, rapsakoita retiisejä, pikkasen punasipulia ja kesänvihreää ruohosipulia öljyisessä kastikkeessa. Kylmänä. Sopii niin lihojen kuin makkaroidenkin kylkeen, ja on sopivan ruokaisaa myös niille, joille perinteinen salaatti ei vaan riitä. On myös oiva tapa hyödyntää edellispäivän perunat. Ja kun tekee kerralla isomman satsin, niin riittää useammaksi päiväksi. Tämä salaatti kun vaan paranee jääkaapissa vanhetessa.

Paleokeittiön alkuperäinen ohje löytyy täältä. Eikä se ole vuodessa miksikään muuttunut, joten se löytyy edelleenkin tuolta. On helppoa ja on hyvää. Tiettyyn pisteeseen saakka ;)

Kun olen tässä viimeiset neljä päivää syönyt uutta perunaa ensin sellaisenaan ja sen jälkeen salaatissa, niin sainpa eilen todeta, että kiitos peruna! Kiva kun kävit, mutta ikävä ei ihan heti tule! Potato overload! Palannet lautaselleni loppukesästä vielä kerran, mutta sen jälkeen jaksan hyvin odottaa ensi juhannukseen. Maistut uutena ja pieninä annoksina äärettömän hyvältä, kuulut kesään, mutta mun keho ei vaan kykene kanssasi pidempiaikaiseen, säännölliseen suhteeseen. Feels like crap! Oma osuutensa lienee myös suolaisella fetajuustolla.

Jos kaipaat samanhenkistä, mutta kevyempää ja perunatonta kesäsalaattia, niin sellainen löytyy täältä.

Olkoon tämä vuoden 2014 oodini suomalaiselle varhaisperunalle. Ja pdemmittä puheitta muihin aiheisiin!

Heinäkuuksi on luvassa paitsi hellettä, niin myös hienoa kamppista!

Suunnitteilla myös jotain uutta aktiviteettia facebookin puolelle. Pysy siis tiukasti Paleokeittiössä! Ja jos haluat uusimmat uutiset suoraan meiliisi ja kampanjasta kaiken ilon irti, niin tilaa ihmeessä uutiskirjeNyt ei kannata olla Matti Myöhänen, sille Matille ei ole tarjolla edes lämmintä kättä.

Heinäkuun uutiskirje ilmestyy ihan kohta! Heinäkuun ensimmäisellä viikolla, joka kalenterin mukaan näyttääkin alkavan jo ensi viikolla. Lomatunnelmissa! Toivottavasti aurinkoisissa sellaisissa. Tämän viikon vielä vähän harjoittelen lomailua. Josko ensi viikolla jo onnistuisi. Päästää irti arkisista kuvioista… ja keskittyä enemmän näihin kesän kauniisiin kukkasiin. Paleokeittiö lienee kuitenkin auki koko kesän.

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.